.

Ringkesan - bali



Psychosaurus ngenalake dhewe:

Aku rumangsa sajak lan ora dadi korban biofant. Iki fanten asing ora ilegal mlebu saka papan ing peteng lan nggunakake proboscis sing dawa kanggo nyedhot imajinasi sing turu ing jero batine. Aku mung ora sabar-alon nggunakake tembung sing wis dingerteni wong liya. Aku nemokake iku ora sopan. Pramila kula asring nate ndherek tembung anyar, sing nuwuhake masalah sing ora ana sing ngerteni aku. Akibate, aku kudu nggunakake tembung-tembung sing digunakake maneh, sing mung ditindakake ing Jerman vernacular. Basa bisa ngomong amarga ana gambar sing ana ing umum. Wangsulan: Bab ingkang utama ing basa yaiku menehi gambar ing jagad. Tragis nalika ana wong sing ngetutake tembung-tembung kasebut banjur mikir iki mikir.Mikir nyata mbentuk basa. Basa minangka aku psikosaurus, dadi pusat. Donya pancen urip nganggo basa, amarga guneman tegese: nggawe jagad. Ing awal dadi tembung!



pacelathon

Mole: Dakkandhani psikosaurus babagan buku iki

tenan?

Psikosaurus: Ing buku iki, basa kasebut nganggo basa dhewe

Basa nganggo kabeh, mula buku iki duwe saben topik.

Bebek: Pitakonan pribadi: apa bedane

Psikosaurus lan Carsten?

Psikosaurus: Aku ora pengin ngobrol babagan iki, topik kasebut stres

kula babar blas.

Bebek: Benteng, wong lanang!

Mole: Buku iki sejatine isa

terjemahan otomatis!

Psikosaurus: Dadi kaya ngono.

Iki mundhak aneh sing ora bisa diweruhi.

Basa kasebut mratelakake luwih saka sewu tembung.

Giggle: Yen aku pengin nulis marang Carsten, dheweke uga duwe

online utawa apa?

Psikosaurus: Nalika semana dheweke duwe alamat email

carsten-stemm@web.de lan dheweke uga duwe online dhewe.

Werewolf: Sunt reprimat de carte!

Giggle: Aku ora ngerti tembung, malah ing stasiun sepur.

Rabe: Sampeyan ora kudu ngerti kabeh. Kadhangkala, cukup kanggo njaluk adoh

supaya tembung kasebut nggawa kanthi ora rasional.



Detlef dobel dooid

Detlef Doppeldoid ora bisa mikir kanthi bener karo loro otak ing otak. Detlef mikir luwih cepet tinimbang cahya, sing ndadékaké swellings ruang ruang ing logosof. Banjur ngusap sisih kiwa karo kiwa, mlebu lan metu nganggo net. Dheweke ora ngerti yen sampeyan mlebu utawa metu saka kamar. Iku ala babagan Detlef Doppeldoid: ing dina liyane dheweke nganggep manawa wong iku. Detlef uga ora bisa eling karo bedane antarane Albert Einstein lan Konrad Adenauer. Detlef nggumunake: apa ora '' padha '' lan '' padha '' padha? Kadhangkala Pak Doppeldoid uga nggawe kesalahan ejaan sajrone konteks kahanan kasebut. Yen dheweke pancen bingung, Detlef malah ngelingi masa depan.



Detlef ujar:

'' Yen aku ora ngerti sapa aku, aku ndeleng kertu identitasku: Aku uga duwe nomerku dhewe; sawetara, kabeh kanggo aku, mung kanggo aku. Unike lan ora bisa dibedakake. Negara kasebut tresna marang aku. Nanging apa sing mbantu aku? Sapa sing ana ing mburi jeneng Detlef Doppeldoid? Lan apa sing mbuktekake kertu plastik cilik? Gampang kambi kertu plastik. Sampeyan bisa palsu kabeh dina iki. Sampeyan bisa uga palsu identitas. Aku dadi kembang banget. ''



Ngomong bolo

Kelinci sing bisa ngomong diarani keluhan sing ngomong. Kelinci ngomong yen mangan nalika ngomong lan ngomong nalika nibil. Akar tembung ora dingerteni karo dheweke. Dheweke saiki nganggo katresnan. Katresnan iku mung tembung kanggo wong, mugg, mampf. Sampeyan bisa mangan katresnan tanpa mangan, yaiku kawicaksanan babagan hare.



Ana bebek!

Ahli biologi kasengsem karo wulu bebek, ontologist kepincut amarga bebek. Sapa sing menehi bebek? Wangsulan: Anu 'iku'. 'Iku' lan menehi asil. Utawa, siji bisa mangsuli pitakon kaya ing ngisor iki: evolusi menehi bebek, endhog bebek menehi bebek, bebek seks menehi bebek, Gusti Allah menehi bebek. Udan. Siji bener kudu ujar: mendhung udan. Iki 'iku' ora malah nganti Allah, amarga ateges: Ana Allah. Dadi, tegese: 'Iku' luwih gedhe tinimbang Gusti Allah. Kesimpulan liyane yaiku: 'Iku' yaiku Gusti Allah sing menehi pisanan. Ana bebek. Ora ana sing ngomong: butuh bebek. Menehi luwih apik tinimbang njupuk. Diwenehi mbokmenawa luwih ontologis tinimbang njupuk. Ing 'iku'dadi ora jelas yen sampeyan ora bakal bisa ndeleng kabut. Akibaté, sampeyan ora mikir maneh saka endi bebek teka. Ing 'iku' apes. Praptane dadi kawruh. Yen kita ora ngerti yen awan lagi udan, mula 'Ora'. Negesi kasebut uga menehi 'it': '' Ora ana Elwititsche! '' Sapa sing mung bisa dadi 'it' iki sing bisa menehi itik-itik iki?Ora ana Elwititsche! '' Sapa wae sing bisa 'menehi' iki bisa menehi itik-itik iki?Ora ana Elwititsche! '' Sapa wae sing bisa 'menehi' iki bisa menehi itik-itik iki?



Goldmarie lan Pechmarie

Sawise ana pelatih motivasi sing duwe anak wadon loro, loro padha jenenge Marie. Siji kasebut sregep, sing liyane puguh. Ing sawijining dina, wong wadon sing sregep teka menyang sumur sing ngandika:



'' Ora ngombe banyu! ''



"Mung ana alesan legal," panginten wanita sing ngelak. Bocah wadon mau ngombe saka banyu lan ora sengaja tiba ing sumur, nyebabake dheweke ora eling. Ing sawetara wektu dheweke tangi ing wilayah sing durung dingerteni dheweke.

Wong wadon lawas ngadeg ing jendela omah sing butuh renovasi lan guncang bantal metu. Holle, nalika nyewa disebut, marang bocah wadon kasebut: "Perawat sing kompeten kanggo wong tuwa kaya sampeyan jarang dina iki, ana akeh karya kanggo aku." Lan amarga wanita sing rajin banget seneng kerja, dheweke nindakake omah tangga Ibu.

Ora suwé, bocah wadon mau dadi omah lan nyatakake kepinginan supaya bisa mulih. Frau Holle maringi kekarepan iki marang dheweke. Wong wadon tuwa banjur nuntun bocah wadon kasebut menyang gapura sing kudu diliwati. Nalika wong wadon sing angel nuli ngliwati gapura, udan deres saka ndhuwur, watu sing dioksida sing ora kena metu saka kulit. Bocah mau nuli ujar: '' Ngentot banter! Aku bakal males dendam kanthi takdir. Aku sinau matematika lan nindakake PhD babagan teori-teori paradoks. ''

Nalika ibune nyumurupi anake wadon ngrumat jagung, dheweke nimbali anake Pechmarie. Kanggo alasan ganti rugi sosial, ibu saiki uga ngirim anake putri kesusu menyang sumur. Iku kedaden meh padha. Mung putrane sing nomer loro teka ing omah liyane sing ana wong wadon sing urip, dudu omahe Ms Holle.

Sawise kerja sepuluh menit, disiplin kerja bocah wadon kesusu saya surem. Bu Neraka ngandika: 'Ing umur sampeyan uga rada puguh. Aku malah ora duwe sekolah ing sekolah sertifikat ninggalake. Saiki kita mlaku menyang Château Mouton-Rothschild 1945, sing dadi anakku lanang nyolong awake.

Untunge, ruang paling ngisor wis kebak. '' Sawise ngombe seminggu suwene ngombe, malas uga njaluk bali omah lan pengin ditinggal omah. Frau Hölle nuntun dheweke menyang gapura sing padha kanthi ngliwati Pechmarie. Nalika bocah wadon keset liwat gapura, udan emas udan. Saiki bocah wadon kasebut luwih larang regane, amarga emas uga ora bisa dicopot. Nalika tekan omah, dheweke disebut Goldmarie dening ibune. Amarga nesu marang tumindak sing ora adil, urip saka ibadah lan mlebu keputusan sekuler. Pechmarie banjur dadi profesor logika pertama sing nandhang parut dioksin. Nyawane dicenthang kabeh. Nanging Goldmarie, urip seneng urip sawise. > Seneng mungkasi



Keju wedhus

Angon: Dakkandhani, buku apa sing sampeyan gunakake ing sangisoring lengenmu?

Wolfgang: Salah siji wedhus sampeyan menehi buku kanggo ulang tahunku. Judhule yaiku: Gawe wedhus keju!

Angon: Apa pancen guyon?

Wolfgang: Lawakan guyonan ora kena diatasi. Aku ora tau guyon. Sapa wae guyonan mung keweden bisa uga serius. Aku ora nesu. Lan yen ana wong sing ngguyu, aku nyentok bokongku ing tutuk.

Kambing wedhus: Nyuwun manawa yen aku ngganggu, nanging saya ngowahi gen, mula aku bisa ngomong. Apa ana pajak anyar kanggo keju wedhus?

wedhus liyane: Aku uga produk genetik sing digawe genetik, lan aku pitutur marang kowe: pria kaya wanita, mung cara liyane.

Wolfgang: Aku mesthi mikir bakal beda!

Pangon: Aku penasaran saka omongan sing rumit banget. .. Ah, goleki sapa sing bakal teka! Dheweke limping!

Wolfgang: Banjur mung bisa dadi perbandingan!

Angon: Napa ngono?

Wolfgang: Amarga sampeyan mesthi ujar: saben lags perbandingan!

wedhus gupuh: tegese tansah ambigu. Mangkono pamicara kanthi cepet janji janji awake dhewe ing wicara kasebut. Dobel Jerman kaping pindho yaiku Lapsus Freudianikus, bocor ing gambar awak sing alus banget.

Wolfgang: Apa jenis chatter kasebut?

Angon: wedhus sinau. Psikolinguistik utawa soko.

(Limping saiki wis tekan klompok diskusi.)

Limping: Sampeyan sawise kula. Perdaganganku sing dicolong

Plutonium saka tanduran tenaga nuklir Rusia wis ditiup!

Angon: Aja tumindak, Otto!

Domba: sampeyan bisa mangan plutonium?

Angon: Ora kabeh wedhus wis sinau!

kabeh wedhus bebarengan: Mähhhh!

Otto: Aku mung siji cara: bunuh diri!

Wolfgang: Aku bakal milih cara alternatif. Aku ngerti tukang sihir sing apik ing sirkuit. Dheweke nandhang alergi, nanging dheweke teknis.

Otto: Sapa penyihir iki?

Wolfgang: Dheweke kabeh sing sampeyan pikirake, amarga dheweke akeh

Planét ing omah nomer pitu, kalebu Pluto.

Otto: Aku ora percaya astrologi!

Wolfgang: Nanging lintang-lintang padha pretyaya!

Otto: Apik, aku pengin nyoba iku, amarga ora ana sing kelangan. Aku kepenak ing terwelu lan nulis jeneng mundur supaya ora ana sing kenal aku.

Angon: bab gedhe! Saiki pungkasane seneng tenan!

Kabutuhan, apel mangan pear.



Pembunuhan

Monyet: Apik sore, mripat aneh, sampeyan duwe mata sing serem.

Mripat aneh: Lan sampeyan kethek, sampeyan kethek.

Monyet: Aku duwe teken dinamit ing kene.

Sapa waé sing kita pasang ing bokong kasebut?

Mripat aneh: Mesthi! Ing TNT, aku ora ngucapake!

Sampeyan kethek sing apik, sampeyan kudu nampa Hadiah Nobel!

(Monyet nyurung mripat slamet ing bokong kasebut lan lampu sekring kasebut. Sawise detik ngenteni saraf, ana detonasi ganas: bledug, lebu lan sisa daging nutupi lokasi jeblugan.)

Monyet: kelangan! Nabrak!

Ora ana barang utawa paragraf kanggo kewan.

Saiki kita arep mangan gedhang. Haha!



Ayam baja

Sawise ana mobil squeaky cilik sing ngusir alam sing plump lan entheng. Katon gerabak, ditarik dening jaran. Kendaraan sing ora saiki nyopir saiki. Nalika kanca kasebut miwiti nyopir motor, troli kasebut dadi baja, nalika troli isih ditarik, kembang mekar lan banyu rustled. Rahasia urip urip ing rodha pabrik, ing kene rodha mlaku ing banyu. Mobil kasebut yaiku kelahiran prawan baja. Langit mejeg, langit saya jembar, dheweke bungah. Baju pucuk baja menyang langit kanthi meriam pertahanan. Perang Donya II, upaya bodho saka baja dadi jaran maneh. Ayam baja saiki dadi jaran dhéwé, saengga dheweke nganggo ponyo. Jaran banget elegan,kaya ora ngerti babagan keanggunan nalika umur baja. Plastik uga baja. Kabeh sing ora ditarik nganggo jaran yaiku baja. Sampeyan nggumunake kaendahan sing ora boneka busana.



Ruang liyane

Kamar multi yaiku kamar sing luwih gedhe saka njaba. Kupon multi, kayata, lemari kamar turu biasa. Nanging yen sampeyan kudu ndhelikake lemari yen perlu, sampeyan bakal kaget amarga ana kabeh galaksi ing lemari. Lan iki dudu halusinasi amarga kekurangan oksigen. Donya iki kebak lubang ing kasunyatan. Lan ana liyane lan liyane.



bebaya

Bebaya ngancam sampeyan. Laka kasebut durung kena. Nanging bisa nyerang ing mangsa ngarep; iku resiko. Urip ora aman. Sampeyan ora ngerti manawa urip bakal dirusak nalika mbesuk. Bebaya ana ing lawang, bebaya ora bisa diramal, mula bisa dadi ngimpi elek. Predator mbebayani; Kapitalis uga. Mbebayani kanggo nyelehake kabel listrik ing bak sing kebak banyu. Nganten palakrama mbebayani uga. Asuransi jiwa, ing tangan liyane, janji nglindhungi: yen sampeyan wis kelangan urip, sampeyan bakal entuk sing anyar. Nanging waspada karo penipuan asuransi: perusahaan asuransi ngapusi akeh!



Mikir

Pikirane arep ngumbara ing negarane. Cara cara mikir mlebu menyang wana ilmu. Tangane ndadekake pemikiran luwih angel lan pungkasane gabung karo wit pikir lan salju sing diimpi.



Olympus

Fred ndeleng dewa ponsel ing Olympus:

Fred: Halo Gusti!

Suwene para dewa wis nggunakake ponsel?

Gusti: ya mei, sampeyan mung nyetel. Aku uga bisa komunikasi telepathically karo kanca-kancaku, nanging kita dewa pengin nggawe wong ngerti.

Fred: Dadi, aku ora ngerti!



Kepala endhog

Wizards otak yaiku terwelu penyebaran pneumatik. Dheweke uga diarani kepala endhog. Neurologine ora pati cetho, nanging dawa banget. Uncalan walnut ing endhas gundul amarga akeh otak. Neurolants minangka batang pikiran. Neurolants uga dadi trunks wit sing ora bisa ndeleng hutan kanggo jumlah sing akeh. Nanging sejatine Neurolanten yaiku sumpit kanggo mangan sushi intelektual.

Sawetara otakwa diarani filsuf. Falsafah mikir tanpa ngombe, iku entheng tanpa katresnan. Ing ara-ara samun kawruh, pamikir bisa guyon kanthi ala. Cacti ora nate ngguyu. Filosofi kaya keju lawas. Ahli filsafat ing dalan marasake awakmu, wiwit nulis puisi.



Demigod

Fred: Sampeyan ngerti apa Detlef, aku dipromosikake kanggo demigod.

Detlef: Tenan?

Fred: Lha kaya ngono! Aku saiki bisa nemokake jawaban kanggo saben pitakon, yen mung ora cocog, nanging aku bisa nemokake jawaban.

Detlef: Sapa sing promosi sampeyan?

Fred: boss gedhe!

Detlef: Aha!

Fred: Aku mung demigod. Aku ora pati tetep, nanging terus digunakake.

Detlef: Mm, tindakake ngono.

Fred: Aku pungkasane ngerti, kayata, kenapa gedhang bengkok.

Detlef: Ya, kenapa banjur?

Fred: Dheweke kepengin kesatuan, pisang kepengin bali menyang swarga, dheweke kepengin dadi bunder, nanging Gugur nglarang dheweke, mung kekuwatane ngluwihi kurva.

Detlef: Apa sing demigod ngerti!



memedi

Tembung 'semangat' 'iku tembung sing sepi banget. Tembung kasebut kudu nerangake akeh perkara. Intelligence ngepung watu; pikiran nyambung. Roh madhangi bagean donya kaya srengenge lan menehi wujud. Pikiran kasebut minangka gambar kanggo prekara. Pikir nganggo partikel paling cilik kanthi luwih akeh. Pikiran bisa mikir, intelijen mung bisa mikir utawa nggabungake.



sabab lan efek

Pamuter bilyar cocog karo bal nganggo tongkat kasebut, sing banjur cocog karo bal liyane. Iki mikir sabab lan efek minangka logika dhasar ilmu. Logika mbenerake, ora nerangake apa-apa. Bebas bebas pemain bilyar rampung didhelikake ing tampilan donya iki. Penyebabe kewan dadi garing, meh bantheng. Nimbulake gawe uwong yakin liwat energi, ora liwat artine.



logika

Fred: Aku percaya logika. Kosmos kabeh duwe logis kanthi terstruktur. Nanging, wanita ora dadi bagian saka kosmos. Mikir sing logis ngidini sampeyan menyang saben teka-teki. Sampeyan mung kudu nyelehake upaya kanggo mikir.

Arnold Heitermann: Logic ora luwih maju babagan pengetahuan. Tuladhane: Ana telu manuk gagak lungguh ing pager. Ana sing mateni manuk banjur mlebu salah sawijining manuk.

Arnold: Akeh manuk sing isih ana ing pager saiki?

Fred: Ana loro manuk gagak lungguh ing pager.

Arnold: Salah! Isih ana gagak ing pager!

Fred: Pancen ora praktik!

Arnold: Iki pancen logis. Manuk sing ditembak tiba mati ing lemah. Rising kaloro kaget dening banter banter banjur langsung mlayu. Gagungan katelu padha wedi dening bang lan tetep mung manuk sing lungguh.

Fred: Kasus iki misale jek banget dibangun kanggo aku, nanging ora ana akal.

Arnold: Ya, sampeyan bisa nerangake kabeh lan ora ana logika.

Fred: Kaping pisanan, mengko.

Arnold: Ya, mesthi sawise.

Nanging, kasunyatane ana sadurunge.

Fred: Kepiye yen limang manuk gagak wis langsung lungguh ing pager sawise dijupuk?

Arnold: Banjur ana manuk gagak sing bakal urip bakal bisa lungguh kanthi pangarep-arep uga bakal dicekel.

Fred: Apik banget, apa sing logis.

Arnold: Sampeyan bisa nerangake kabeh kanthi logika, sanajan ora asup akal.

Fred: He wong, aku pancen kudu mikir.

Arnold: Nanging tetep tetep logis!

Fred: Um… ya… ngono…



dialog

Socrates: Apa sampeyan katon taek maneh esuk iki, Plato!

Plato: Menutup, bokong!

Socrates



Bullet

Peluru nggambarake awake dhewe, mesthi kepingin nglairake yen ora disangiti. Nanging ora ana sing nglalekake. Bal kasebut isih kurang kaya lemah lan ora ngerti saben liyane. Napa bal muter? Dheweke muter cara, nanging ora ngowahi wujud. Pungkasane, dheweke digulung karo gerakan kasebut. Bullet tetep pluru. Saiki aku kelingan: peluru dadi wanita!



(ing) sampurna

Asu dhewe iku ide asu. Apa ide asu kasebut katon kaya dachshund, retriever emas, weddog, utawa malah poodle? Kita ngerti apa bunder kasebut katon ing awake dhewe. Ana mung siji bunder lan rampung bunder. Segitiga wis dadi luwih angel: Apa sudut sing ana ide kanggo segitiga? Bunder kasebut mung siji-sijine ide sing bisa ditarik kanthi tepat. Sampeyan ora bisa nggambar asu kasebut, mung asu tartamtu. Bunder kasebut dhewe bisa digambar. Apa kita kudu nyembah bunder? Apa ana "ing awake dhewe"? Iku mung muncul "kanggo kula"? - Sing sampurna ing kasunyatan bakal ora sampurna kanggo urip. Urip butuh sudhut ing bunder utawa bolongan ing alun-alun. Sing sampurna mung ana ideamarga kasunyatane, sing sampurna ora bisa ana. Bunder kasebut duwe sudhut ing sempurno urip. A chestnut minangka werni sudut. Woh-wohan ora sempurno minangka urip sing sampurna. Nanging, wit buah bawang putih lara. Napa iki? Mung landihan sing ngerti!



bunder

Bunder ora bisa ambegan. Ora ana dheweke duwe bolongan sing bisa ambegan. Bunder kasebut dhewe bisa katon bolongan. Apa bunder gapura menyang jagad liya? Aku ora bisa mriksa manawa amarga bunder ora ngidini aku mlebu. Cukup ditutup banget. Siji ora kudu ngatasi jinis kasebut. Bunder ora ngomong karo aku, mesthi tetep misterius. Lingkaran kasebut uga ora ana sing didhelikake: ora kepenak, mboseni lan kosong. - Bunder kasebut yaiku warna bunder. Werna iki arang banget lan ora duwe jeneng. Cara paling gampang jenenge warna yaiku '' warni ''. Putaran kasebut bisa maju kanthi ngulandara tanpa bunder lan busur. Urip dhewe minangka petualangan. Dina iki, klompok mikir anyar. Nanging babak iku lawasmanawa pikirane babagan sing anyar ora bakal bisa nimbulake kegilaan. Nanging, philistine ora tau nyekeli. Rasane kebangeten. Kelompok kasebut pengin dadi bunder lan njaluk pusat kerja kanggo mundur. Juru tulis minangka alun-alun. Iki rampung kanthi ala.

Apel mikir lan pandhuan woh pir.



Muncul apik tenan

Striking yaiku tembung gawe universal sing paling universal. Muncul tenan. Kagiyatan iki wis dikembangake kanthi lengkap ing Jaman Watu. Sampeyan bisa mbukak mripat, buku padha. Goleki ing bolo, smash jendela, utawa jotosan wong ing pasuryan. Para musisi nggawe swara kanthi drum. Jotosan kasebut kena sampeyan. Meniskus 1.FC ngalahake sikil rata Rosenheim 2-1. Sapa ngantem menang. Cara paling apik kanggo mencet yaiku watu. Watu mulya diarani tukul. Ngengingi mentah lan atos. A jotosan ora pati ngerti lan atom. Ngengingi smash, break, ngengka misahake. Bocah nggegirisi nglereni. Bocah sing ala. Bocah liyane sing nggegirisi dadi tikel. Bocah iki luwih senengamarga luwih srengenge ing ngarep. Ngalahake nggawe ajiné, mulane tumindak dadi weteng.



Alat

Sawijining karya seni yaiku ngilangake kabeh pengalaman manungsa sing utama. Ana pengalaman sing wis dikonfirmasi saengga nguatake minangka karya seni. Pakaryan makarya orientasi kabeh makhluk kaya bidang magnet saka spiritual. Werkschatz minangka Wikipedia urip alami. Sayange uga ana wedhus ireng ing bandha kawruh: dheweke diarani rereged pabrik.

Tumrap King Orthos, pamrentah tegese ngatur tata cara miturut batine dhewe-dhewe. Orthos ora menehi kekarepan dhewe kanggo wong. Raja ora pengin meksa, nanging njelajah keunikan kasebut lan ngidini dheweke ngatur awake dhewe. Wong, wedhus lan makhluk liya sing manggon ing Orthos Reich, kabeh ngadeg lan mlaku ing papan sing bener. Sasampunipun seda, King Orthos bakal mili menyang banyu kali favorit, sing pungkasane pour menyang segara. Saka segara, karyane bakal terus orientasi masarakat.



keluwen lan ngelak

Luwe kepengin mangan sawayah-wayah. Keluwen kanthi gumantung saka barang sing dikarepake. Nanging kuwi persis keluwen banget. Dheweke wis kebak umur, malah ana sing ngarani yen dheweke iku urip dhewe .. Keluwen uga duwe adhine: jenenge "" ngelak "". Nanging iku mung kanggo jinis edan banget.

Perlu yaiku abstraksi keluwen lan ngelak. Kabutuhan mlarat lan butuh. Perlu banget sekuler lan tansah katon abu-abu padha. Sampeyan bisa nyimpen kabutuhan ing suhu apa wae. Ora butuh woh-wohan, tetep tetep mandhek. Sapa sing butuh apa, arep blanja.

Sapa sing mbutuhake serat? Luwih penting, yen mung kalebu balast. Pengisi empuk. Dheweke ngisi kekosongan, nanging tetep kothong. Iki inti sing cemlorot.



Psychosaurus rampung ing pungkasan:

Kekuwatan es dadi tokoh bisa ngangkat tangane. Tangga banyu gulung mudhun saka pasuryan sing adhem. Mripat bayangane sumunar kaya srengenge ing wayah wengi. Ora suwe. Lampu sampeyan saiki wis mati. Wanita bayangan mabur menyang langit kaya malaikat ireng. Papan sing ora dingerteni yaiku bocah yatim. Nang endi wae durung ana, ora ana wong sing saiki. Kawruhku supaya ora ing jejere papan kosong. Aku anget, nanging mung panas, amarga ora duwe awak liyane. Suara tanpa ilat terus ngubengi ruangan kosong. Ana mung emptiness ing endi-endi, ing endi ana sing kudu ana. Yen ora ana apa-apa, sampeyan ora bisa ndeleng apa-apa, utamane yen ora duwe mripat. Nanging aku ndeleng medeni lan aku ora ngerti sebabe.



bolongan

Bolongan nuduhake manawa ora ana bunder. Bolong kosong. Bolongan asring minangka wacana sing mlebu lan metu. Kadhangkala tampilan metu saka bolongan lan tampilan mlebu liwat bolongan. Liang keluwen, padha arep diiseni. Ndesek kabeh supaya wareg wareg. Kasunyatan duwe bolongan. Iki transparan supaya ora ana sing bisa ndeleng, malah fisikawan uga piranti sing apik. Kekurangan sandhangan bisa dideleng ing wong sing duwe telanjang. Kurangé celah, ing sisih liya, tetep luwe lan ora katon. Lumahing cenderung kosong. Yen emptiness iki diisi, permukaan kasebut ilang kanthi cepet, mula lancip. Esthete menehi resep warna ing permukaan supaya entuk percaya dhiri.



kewan

Kewan klasik duwe papat sikil, yaiku "meows" utawa barks. Tembung kewan minangka tembung jinis jinis kanggo akeh makhluk sing ora umum. Kewan ora nggawa godhong lan ora bisa bom atom. Kewan iku mundur. Nanging, kewan siji dina uga bakal ngerti teorema ketidaksetaraan Godel. - Nanging kapan?

Alam bisa uga mentah lan atos. Ana uga alam impen: alam iki swarga wong malah sadurunge tiba. Sifat Jerman Darwin katon kaya iki: Perang saka wong kuwat nglawan sing kuwat. Asipat kapindho kita yaiku budaya. Kaanan kita sing nomer telu diarani gawean. Ora ana sing seneng manggon ing kana.



Kembang es

Kekuwatan asing saka Swedia digawe saka es sing paling adhem. Kekuwatan iki mlaku ing bumi kanthi bentuk prawan tuwa sing jenenge Eisblume. Kembang sing digawe es, kembang sing ayu. Kembang kaya ngelingake musim semi, amarga ing sajrone wektu iki kembang seger biasane mekar sajroning anget enom. Nanging, kembang es kita mekar ing mangsa adhem sing mbunuh. Kabeh wong liya sing uga digawe es, dicocogake dening kembang es. Agnis uga ora kadhemen, ora mbakar es. Agnis ndeleng kembang es lan seneng. Frigid mesthi paling monjo. Sumpfstein minangka jago minangka penjual es krim. Bal es dheweke ngemot bahan peledak, sing ora bisa ngudhari yen umure wis suwe ana ing kabeh gunung. Eisblume ndeleng Pak Sumpfstein: dheweke kaget,werni roulette muter ing sirahe. Ora ana sing ngerti manawa werni kasebut bakal teka ing ruang mandhiri ing pethi saka pitulas. Ing Agnis bakal dadi telu. Bal es utawa bal roulette, kabeh padha. Peluru minangka bank nasib sing ala. Lan saiki kita break menyang bank iki lan mbebasake kegilaan. Kabeh wong pancen cethil: Eisblume, Agnis lan Herr Sumpfstein ana ing siji kothak. Sampeyan ambegan edan: Ah, iku apik. Pungkasane dheweke gratis!Agnis lan Pak Sumpfstein ana ing siji kothak. Sampeyan ambegan edan: Ah, iku apik. Pungkasane dheweke gratis!Agnis lan Pak Sumpfstein ana ing siji kothak. Sampeyan ambegan edan: Ah, iku apik. Pungkasane dheweke gratis!



getih

Getih mili ing jero minangka panas sing tebal lan kuat. Darah manungsa banget pribadi selawase isih bunder ing urat. Getih ngubengi, dadi babak. Kekuwatan getih ing bunder dheweke. Getih njaba ing jarum suntik lan tanpa jantung wis mati. Mung reptil getihen adhem. Kajaba srengenge wis mencorong wulune ijo reptil. Saben vampire ngerti: Nalika rembulan padhang, getih dadi ireng. Sampeyan ora ndeleng apa-apa sajrone awan.



Geni

Geni nari-nari kanthi geni sing kasar. Kobong liar ngalangi daya tahan bahan bakar. Panas pike menyang ruangan, untu demam cokotan dhewe. Apine geni kasebut mati dadi awu. Geni nyengsemaken, nanging nyambetake bahan bakar saka bahan bakar. Pangane dipangan luwih cepet tinimbang masak, luwih cepet. Anget geni turu ora apik banget ing papan kekebalan. Yen panas dadi panas, mula dadi panas.



umume

Umum nuduhake pasuryan kaya sing dibutuhake. Khusus kasebut nuduhake sudhut sing luwih jelas. Umum iku padha ing endi wae, asring diwaca kanthi padha. Ing sesawangan kabeh, umum bisa ditemokake ing endi wae. Paman abu-abu umum umume diarani rata-rata. Umum kudu nyetel khusus lan khusus maneh, sing nggawe stres. Umum menehi keamanan nalika sampeyan lagi liburan sing ora biasa.



Ngadeg bayangan

Bayangan sing ngadeg mesthi kudu mandheg, sanajan bisa mbukak ing ngendi wae sing dikarepake. Yen bayangan sing ngadeg kepengin pindhah, lingkungan kasebut mindhah dheweke tinimbang sing kepungkur, dheweke dhewe mandheg. Bayangan sing wis ngadeg bisa obah lan isih kudu tetep padha ing salawas-lawase. Bayangan sing wis ngadeg ora ana perusahaan. Mesthi ana bayangan sing liyane ngadeg, nanging ana ing papan liya.



Lingkaran cendhak

Dalan kasebut tumuju menyang target, yen ora ana esoterik sing mlaku. Sawijining sirkuit cekak dalan urip. Dheweke cepet ngetutake dalan sing ora ana. Asile, dheweke ora pengalaman. Suksane panas lan kosong lan tanpa daging, nanging sirkuit cekak duwe efek karismatik. Rute paling cendhak mesthi dadi lintasan cendhak, tujuane ora ana sing ora ana. Lingkaran cendhak tumindak tanpa wutah, terus tanpa dalan. Joachim Ernst Berendt nulis buku: '' Ora ana cara, mung lunga: BE ing alam ''. Nalika arep menyang presentasi bukune, dheweke ditempok mobil.



Lunga

Sampeyan wedi yen mlaku-mlaku bisa tiba. Nanging lumampah wis gedhe: tansah tetep imbang. Ngadeg obah ing koridor. Nanging, ngapusi ora tau mlaku.



langit

Puncak gunung ora duwe masalah lan seneng amarga dheweke gedhe banget lan gedhe. Swarga uga seneng nalika nampa pengunjung saka gunung. Langit sing gedhe uga butuh kesetiaan.



sebab

Sebabe ing ngisor iki. Minangka dhasar, lantai, dhasar lan sabdhoning. Yen sampeyan ndeleng ing ngisor, dadi jurang. Sampeyan ora bisa nemokake gravitasi ing kana. Ing ngisor lan jurang ngemu nemen saraf kasebut. Pakaryan paling apik kanggo manungsa yaiku supaya tumurun. Mung terwelu sing nggumunake luwih seneng nindakake sesuatu sing migunani, amarga jagad iki mati kanthi nggunakake.



Underworld

Donya bawah kahyangan ing ngisor jagad iki. Meh meh ora ana bagean ing jagad iki, sampeyan ora ngerti, mula apa sing dadi ora kepenak. Wong mati padha mudhun ing lemah, uga ana sumber kesuburan. Kepiye tanduran kabeh bakal thukul?



awan

Awan iku wedhus ing swarga. Awan mesthi susah. Biasane dheweke kudu nangis. Nanging dheweke uga nglindhungi sapi saka srengenge sing agresif. Aga nyerep wong ala lan ala. Sampeyan bisa nyritakake babagan wujud apa sing wis disengkolake jam. Gerakan lan beksan banyu bebarengan ing méga.



rereget

Sampeyan ora nglebokake rereget ing salad. Yen penyakit, ngancam! Reged yaiku dosa fisik sing padha. Tatu luka bisa dianggep kontaminasi, amarga tatu kasebut asring dadi lemah ndhuwur ing pinggir sing katon rereget. Kontaminasi utawa noda kasebut nuduhake kesalahane. Wong wis di wernani. Apa kita lara amarga kita ora sampurna? Utawa kita pancen ora sampurna amarga kita lara? Utawa kita salah nerak soko, ukum utawa wong? Nanging kita ora babar pisan! Kita sampurna lan salah! Sapa sing ngarani kaya ngono, saya cilaka lan mula dheweke salah.



Jinis ing kunjara

Tembok kunjara mbentuk ati. Tembok njaba ana ireng ing sisih njaba lan abang ing njero. Rasputin sing dipenjara ora luwih enom, nanging uga ora mbarep, amarga sawise dheweke isih duwe kukul. Germania uga dipenjara: Rasputin lan Jermania turu bareng. Rasputin wedi banget yen Jermania bakal kontrak sifilis. Germania ninggalake Rasputin. Dheweke mung kudu nindakake Pippi kanggo wektu sing cendhak, nanging dheweke ora bakal adoh amarga kita ana ing penjara ati. A pakunjaran minangka bangunan sing ora bisa uwal. Rasputin jumeneng ing ngarepe pangilon lan nyebut pimples. Pucuk kasebut nyeselake salaka ora cetha: Disgusting banget, ey.



Bom lan bom atom

Rats minangka tikus sing wis dadi megalomaniac. Dheweke luwih bisa ngidinke radioaktivitas saka kabeh perkara sing urip. Mesthi siji dina dheweke bakal dadi raja ing bumi. Sedherek mateni, padha karo manungsa. Tikus sing bisa! Nanging, tikus luwih jero tinimbang manungsa, amarga cepet sinau ora mangan panganan beracun yen dheweke weruh yen ora mateni. Pramila racun tikus dudu solusi permanen kanggo mbuwang makhluk neraka kasebut. Ing abad tengahan, tikus digunakake kanggo nyiksa wong; dina iki, tikus disiksa ing laboratorium ilmiah. Kuwi kamenangan kanggo manungsa! Saka korban dadi pelaku! Tikus lucu dirawat lan diopeni ing Candi Karni Mata India. Nanging ing Kulon, mung ana tikus tukang ngapusi sing ala.Ing China, tikus malah ana tandha tandha zodiak. Nanging Psikosaurus sing gratis-germ kandha: "Kita ora saiki urip maneh ing Zaman Pertengahan! Mbuwang karo operator infeksi sing ora becik! Napa politisi ora nindakake apa-apa? Dheweke ora nate nglakoni apa-apa! "



Kusut

Sampeyan ora bisa ndemek kink amarga adoh saka baris sing nari. Yen ora ana sing ngilangi, ana perkara. Baris pindhah saka kene menyang kene. Dadi normal supaya sampeyan nggawe depresi. Ilmuwan lan arsitek kaya garis. Baris ora mangan urip. Garis garis nyepetake urip lan entuk energi, mula bisa dadi panas ing ruangan nganti 20 derajat.



Ngiringake

Lereng kasebut minangka lereng sing lereng miturut popularitas lereng kasebut, dadi sudut sing cocog karo lereng slope. Titik kasebut ora sengaja, nanging cocog karo katresnan sing kepenginan.



Inggih

Apik iku wit sing metokake kabeh taun. Kayu kasebut digawe saka getih padhet; godhong bisa ngguyu. Werna warnane apik, abu-abu ora apik. Iblis mangan sing apik. Sing apik bisa kalebu awake dhewe. Nanging ala, gumantung karo karusakan saka kabecikan. Mula, piala ora bakal bisa unggul.



kalebu

Uyah kalebu sodium lan klorin. Ngadeg ing sikil loro, nanging ana sing perlu minangka bahan. Wujud sing ana bagean sing kalebu, ora bisa dhewe. Wujud sing paling kasar. Tembung "saham" banget cedhak karo zat kasebut.



Tikus lan bat

Tikus duwe sikil papat lan mlaku kaya sing dikarsakake dening Gusti. Nanging, sawetara tikus wis ngilangi tujuane lan wis jeblugan. Dheweke nyumerepi sedina sedina (sirah mudhun lan mangan) ing wayah wengi (ngombe getih lan barang). Tikus minangka bat wuta. Yaiku paukumane Gusti Allah tumrap dosa-dosane. Minangka solusi makeshift, tikus mabur saiki kudu ndeleng kuping. Pancen blangko banget.



lancip

Wanita tipis lenggah ing dermaga anorexia. Dituduh ora ana gawat lan lemu. Yen lancip pengin nambah bobot, mula kudu diarani dhewe "langsing". Kang lancip kadhang duwe pengaruh luwih kuwat tinimbang sing kenthel amarga bisa nahan esensial ing wetenge manis. Mula, tipis kuwi luwih cerdas tinimbang sing kandel. Iki ora ditrapake kanggo latihan papan tipis, amarga dheweke duwe papan sing kandel ing ngarepe sirah.



Kamenangan pyrrhic

Jenengku Schmidt lan aku wis mati, aku urip kanthi dosa. Ing papan kerja ing perusahaan Setan & Anak, bosku sing rakus dadi cathetan 100-euro. Aku rumangsa kepenak kanggo urip bliss sawise mati: aku cepet-cepet nglebokake wangsulane ing dompetku lan dicet salibake ing kulit njaba. Bapakku kejiret. Mung sawise jaminan yen aku ora bakal mlebu neraka sawise matine aku ngilangi salib maneh. Ora suwi, aku katon ora prihatin ing kulit gedhang ing ngarepe AOK lan tiba ing trotoar sing angel banget karo mburi sirah. Aku ora langsung mati, kaya sing wis dijanjekake, aku ora nate nemoni neraka, nanging dheweke uga ora gelem nglilani menyang swarga, amarga aku wis ngalahake piala,nanging durung tumindak apik. Saiki aku terus balik antara swarga lan neraka lan aku ora ngerti apa sing kudu dilakoni.



Tuwak

Fred: Penderita babar blas banget. Wong bodho sing nggawe jagad iki?

Detlef: Penderita nglindhungi saka tumindak bodho. Ngalangi supaya ora ngombe bir sing kakehan. Kaanan nuntun tumindake apik.

Fred: Apa cara liyane? Jenis penyayang?

Paus: Gusti Allah ora kena (kaya aku), dheweke bakal ngerti kenapa dheweke nggawe jagad iki.

Mephisto: Aku dadi bagian saka kekuwatan kasebut sing tansah pengin ala lan mesthi nggawe kabecikan.

Bert Hellinger: Ing tingkat sing luwih dhuwur, ala uga apik.

Fred: Aku manggon ing bumi; bumi iku tingkat sing luwih murah, tingkat sing luwih dhuwur ora ana gunane kanggo aku. Kabeh mau ora percoyo banget.

Detlef: Dewa srengenge uga nandhang. Dheweke tilar donya ing salib dadi manungsa lan bangkit maneh ing dina katelu.

Fred: Iki ana solidaritas karo dheweke. Aku rumangsa luwih apik.



Allahu Akbar

Gusti luwih gedhe tinimbang ... Gusti Allah mesthi luwih gedhe tinimbang manungsa sing bisa mbayangake. Kanggo keslametan, aku ora pengin nulis babar pisan babagan Gusti, sampeyan ora ngerti. Kajaba Allah iku setan. Apa dewa-dewa ala iku dewa? Utawa, kekuwatane mangan kanggo mangan apik? Yen mung ana siji Gusti Allah, sejatine mung bisa diarani Allah. Loro netral lan kabeh sing meliputi: Swara tanpa wates L. Yen ana sawetara dewa, mula dadi warni lan tresna lan uga bisa dingerteni kanggo manungsa. Saben dewa antarane para dewa liyane duwe tanggung jawab dhewe. Allah ora perlu maneh duwe 99 jeneng amarga ana 99 dewa. Lan dewa satus, bisa uga bakal nyawiji maneh kabeh dewa, saengga ana salah sawijining curiga.Polarisasi fanatik ing bab sing apik lan ala dilebokake ing pirang-pirang dewa. Kadhangkala para dewa uga diarani malaekat, archangels utawa entitas sing luwih dhuwur.



papak

Bawang putih iku seger. Driji sikil kasebut dibagi. Pamisah pribadine nyata nduweni oyod. Ing sisih njaba, bawang bombay nuduhake keseragaman. Bawang putih mbantu nglawan vampir lan tukang sihir. Tuber nguatake getih lan ndadekake ora bisa diobati kanggo parasit, sanajan vampire ilang napsu. Bocor skizofrenia uga mateni parasit fisik kayata tapeworm utawa bakteri putrefactive. Bawang putih nyritakake manungsa kaya ngrokok asap rokok. Sawetara sing seneng: iki pancen wong sing apik. Nanging, wong jahat (mis. Vampir, tukang sihir, Nasrani, bocah cilik, kapitalis lan para pemilih Sayuran) dirasa nolak.



Kontrak karo setan

Sampeyan bisa kanthi cepet dadi salah siji sing sugih lan ayu kanthi nggawe kontrak cilik ing kantor pelayanan Setan & Söhne: kontraktor (Teufel) nindakake kabeh karep jagad. Minangka bali, kontraktor kasebut menehi jiwa ramane menyang para ahli anatomi neraka kanggo tujuan riset. Kontrak sah sah liwat tetes getih saka kontraktor.



Wirang

Arnold khayalan babagan pageblug sing kedadeyan ing bumi lan mateni kabeh wong ala. Wong lanang apik ora lara utawa gampang kena infeksi kasebut. Arnold mesthi salah sawijining wong sing apik. Kepiye carane dheweke yakin babagan iki? Kepiye manawa pageblug kasebut mung mateni wong lanang sing apik? Iki bakal tegese, nanging khas saka ketidakadilan ing donya iki. Arnold dadi wedi lan pengin vaksin marang nasib, sanajan dheweke ngerti yen iki ora mungkin.



ngethok

Eling ngethok dadi perkara. Nglereni luwih elegan tinimbang gawe lara, mula ana lemut ora duwe gelar bangsawan. Jinis sing kuwat duwe keberanian, pengecut ora duwe agul-agul. Sampeyan ora kudu ngethok driji! Dadi wong: mung ati-ati! Werna potongan kasebut diarani cetha. Bom panas lan bom jinis uga dadi pedhes sithik.



mlarat

Seneng lengene. Lengan wiwit mekar ing tangan. Olem dirampungake ing tangan, tangane dikuatake ing alat kasebut. Cabang minangka lengen ing wit.



wates

Sawijining tapel sing misah saka siji. Diwiwiti ing tapel wates utawa pungkasane. Watesan kasebut dadi prau kanggo urip. Darah mbutuhake urat. Omah omah sing manggon ing temboké. Nalika urip metu saka omah, dheweke lemut ing segara omah.

Piring kasebut duwe pinggiran bunder. Beda karo pigura, pinggiran ngrampungake tuwuh saka pamilik. A pigura minangka perhiasan, iku wajib kanggo mungkasi riba.

Tembung "jagad" kanggo nggambarake lanskap samubarang. Donya bisa dingerteni minangka gedhene mateni. Donya iki ora bakal entek. Pandelenge manungsa ora bisa mandheg-mandheg ing lurung-lurung. Donya sing aman ditutup ing pinggir. Ing jagad iki aman bakal ngrampungake wates tanpa lengen.



padhang lan peteng

Gustav wuta ing loro jagung. Sikile ora bisa ndeleng apa-apa. Apik banget, amarga yen ora ndeleng apa-apa, sampeyan ora bakal nandhang sungkowo. Mula, Gustav seneng. Ana wong sing duwe tanggal wuta. Sampeyan buta banget ketemu. Kucing uga ndeleng warna ireng, nanging keprungu mung terang.Amene cahyane buta dadi peteng? Punapa peteng yen ndeleng cahya?



rembulan

Rembulan ngguyu ing peteng. Iki bisa katon wutuh. Minangka wulan purnama, dheweke pancen lanang. Yen ora, dheweke dadi wanita. Utawa cara liya? Rembulan mendelik ing langit kanthi wedi. Dheweke ora seneng katon; mung werewol, kalong lan manuk gagak diidini nindakake.Tembulan mrentah kanthi rahasia ing kasunyatan sing ala, iku trickster karo pipi bunder, iku katresnan lawas, pepeteng sing diarani cahya bulan. Rembulan sing mancorong paling padhang nalika wong sing apik turu.



wayahe

Ana mung siji wayahe lan mesthi padha. Mung wayahe mung wayahe. Mayoritas "wektu" ora ana artine. Dadi ora ana wayah. Lan durung jam wis obah. Yaiku jam-tangan cidra.



memori

Wong ora bisa ngeling-eling. Kita ndeleng wektu kepungkur wiwit saiki. Saben dina sampeyan ngeling-eling jaman biyen. Cara kasebut tenan ora bisa dikalahake.



Sapi asli

Ing wiwitan ana susu. Jagad iki digawe saka susu, mula kita ngomong babagan Cara Bima. Susu kasebut asale saka udur saka Urkuh, MUKA sing gedhe.



seger

Kesegaran nyanyi minangka cahya ing kelembapan gesang. Daging seger luwih sehat tinimbang daging sing rusak. Jus buah luwih garing tinimbang getih, amarga kewan iku rusak karo gregete.



Penyu

Penyu yaiku embrio kuno. Dheweke pancen ora ana wektu. Masalahe uga beda-beda. Iki ora kalebu partikel-partikel paling cilik, nanging pulp sing luwih entheng amarga kekerasan mlaku ing garis saka kene tekan kana. Bumi nyata ora mati.



ngrusak

Angin ngunekake rahasia liwat reruntuhan istana kruh. Tembok peteng ora kedadeyan. Gempa wingi, dina parut saiki. Tikus bisa nulis lan nyritakake kertas kasebut babagan karusakan sing wis mati. Manuk mabur ing srengenge sore abang lan ora ilang dadi ora ana.



Agung

Primal mesthi rawuh dhisik. Penyebab kasebut, asal usul, sup primordial, Uranus, sapi perdana, leluhur, alas prima, Big Bang, lan dokumen dokumen lan simbah-simbah gedhe banget. Sing terakhir durung ngerti istilah kasebut mbebayani. Ing Wina, mbebayani tegese mbebayani banget.



warta palsu

Bumi ora rata! Yen bumi dadi sithik, wong ing New Zealand bakal tiba ing bumi. Apa NASA nempel foto palsu kasebut menyang bokonge? Dheweke wis ngerep udhara rembulan sing akeh banget!



Wiwitan

Wiwitane dumadakan bisa diwiwiti kaya pecut utawa nggremuh kaya kabut ing musim gugur. Tanduran saya mundur lan bayi lair bebas germ ing rumah sakit. Wiwitan mbutuhake pungkasan: kelairan bayi mbesuk meteng. Awal durung ngerti dhewe: mung ing pungkasan ngerti wiwitane.



anake

Bocah-bocah mangan coklat bocah. Wong diwasa mangan coklat diwasa. Kaloro produk kasebut ngrasakake coklat. Sampeyan bisa ndeleng: bocah ora duwe khusus. Dheweke minangka mangan coklat kaya sampeyan lan aku. Bocah-bocah uga ora kudu disiram, sanajan padha menyang taman kanak-kanak.



Agaric

A toadstool tresna kebebasan kasebut. Sampeyan butuh udan saka ndhuwur. Nanging jamur abang nolak nampa impuls Gusti Allah. Agaric fly kaya kanggo njaga kabeh. Malah iku pemilik cok. Dominasi iku penting. Udan jebul ing lumayan wajar. Bewara jamur, manawa ana liyane saka dominasi, nanging agaric ora wani mbukak dhewe. Banjur dheweke nindakake, amarga dheweke wani. Wedi asale saka ndhuwur mudhun menyang jamur. Hei iki. Dheweke saiki ora dadi toadstool, nanging mouse cilik, sing pengin urip kelas menengah ing guwa kasebut. Nanging ora bisa mlaku. Falsafah tikus nyinaoni lan nganyarake jagad iki lan misuwur.



petir

Martin Luther lan Paulus dibantemi kilat. Cepet kaya kilat, dheweke wis dadi wong sing cerah. Apa serangan kilat bakal ningkatake kita? Utawa lampu kilat mung sirkuit cendhak sing nggawe lamis? Sampeyan kudu nyoba manawa nalika badai sabanjure.



JF Kennedy ing Bielefeld

Teori konspirasi miturut omongane uwong ujar manawa kutha Bielefeld durung ana. Saka wektu tartamtu, mula ora bisa dadi bayangan nutupi non-Bielefeld. Kanthi mekaten, dheweke kepengin ngupayakake konspirasi kasebut minangka teori utawa mung lelucon, supaya ora ana sing njaluk ide yen Bielefeld palsu minangka kasunyatan sing nyata. Untunge, ana Bill. Ing tanggal 24 Juli 1963, Bill Clinton ngunjungi Presiden Amerika, John F. Kennedy ing Gedung Putih lan guncang tangane. Clinton ngucapake, "Aku bakal dadi Presiden!" Liwat tumindak ajaib iki, Clinton nyolong nasib lan identitas saka Presiden Kennedy ing wektu kasebut. Asile: Kennedy kudu mati. Utawa luwih apik dipikir.Kennedy nyata beku. Nalika anané palsu Bielefeld ngancam bakal katon padhang, Kennedy jebol maneh. Sawise operasi kosmetik lan latihan intensif ing Jerman, Kennedy dina iki miturut jeneng palsu Pit Clausen dadi walikota ing kutha bayangan Bielefeld.



Jenggotipun

Sindbart: Hei, aku bisa ndeleng sampeyan!

Windbart: Madness! Aku uga kowé. Sing nggumunake yen sampeyan nganggep yen kita ora ana.

Sindbart: Yen wong loro ketemu sing ora ana, mula bisa ana hubungane lan saben liyane, amarga padha ketemu ing tingkat sing padha, yaiku level ora ana.

Windbart: Sampeyan jarang ketemu karo wong kaya sampeyan. Sampeyan arang banget nyata. Kita kudu entuk kesempatan kanggo ngrembug rinci babagan ngapusi lan kabeneran.

Sindbart: Saestu, aku wis ana.



segara

Segara bisa nggayuh kaluhuran amarga nyimpen rahasia. Segara digawe saka trenches déwa (nangis ngemot uyah). Segara panganan kanggo bumi. Haus ngelak suwene wiwit garing, gurun ora butuh urip maneh.



Masyarakat informasi

Arnold Heitermann ora ndeleng tivi lan ora maca koran. Namung berita utama. Kanggo Otto Normal, sing saiki penting, kabeh liya ora penting. Arnold kasengsem ing gambar sing luwih gedhe, dudu ing mayflies. Kajaba iku, sampeyan ora ngerti yen informasi bener. Yen judhul kudu ujar: "Sesuk jagad bakal mudhun!", Pak Heitermann mesthi maca kabeh informasi. Kiamat kaya mangkene tenan bisa mengaruhi sampeyan, kanthi alesan pribadi.



banyu

Banyu senenge mindhah. Yen alam ngidini, banjur mili. Banyu seger lan nyanyi dhewe. Cahya cemlorot kanthi obahe ombak. Banyu ing endi wae ana urip. Banyu ora stabil anggere yen ora ana ing ngisor. Banyu wis teles, telanjang banyune ora sithik.



kodhok

Sampeyan ora dadi kodok, dudu kodok wedi. Sapa wae sing dibangun cedhak banyu kaya kodok kasebut ing jiwa. Jiwa lan tlaga minangka banyu, iwak lan kodok sing padha ngerti. Sampeyan ora bisa wedi banget ing banyu, mung kewan garing bisa takon. Ora kodok wedi! Kodok ora metu saka puber. Kodok iku iwak sing durung digawe kanggo kewan lahan: gagal evolusi. Saiki ora ana iwak, nanging uga durung cukup kanggo monyet. Kodok isih ijo sandhinge kuping, lan ora mung ana ing kono. Kodok asring golek pimples, nanging banjur diarani toads.



Celeng alam liar

Boars alam bébas mlumpat saka payon omah ing kutha Roma sing foggy. Babi liar padha nggondheli ing trotoar ing ngisor. Celeng alam bébas durung bisa ngilangi apa-apa, grengser lan ora urip. Celeng alam liar kaya ngono tenan. Getihmu ora garing. Ing penyakit stroke sing kuat, jus geni kasebut ora bisa terus-terusan liwat trek balap urat.



Rasa

Rasa ora duwe warna. Dheweke ora setya mbobot, siji-sijine sing dadi kekarepan. Apa sampeyan bakal nyewa ati? Rasa apik kanggo jumlah lan jisim, mula kuwat lan kuwat, dheweke ora bali kaya kuda-kuda ing carousel.



Doom

Jembar dunya jembar menyang ambane. Kabeh dadi turu lan rembulan trus ing langit. Cahya salaka mili menyang siksa. Siji tangane kepengin ngrebut rembulan lan ngetrapake uga: Dheweke ngrusak rembulan. Getih salaka, sing meh ireng padha mudhun saka pucuk sing biyen dadi rembulan. Donya guncang.



mateni

Pati ora nolak urip lan bisa merata. Apa elang sing kudu ditetepake? Apa kudu dheweke telek ing mburi? Dheweke mung bisa urip kanthi mateni kewan liyane. Kaya wong! Vegans pancen wong sing apik. Nanging dheweke uga kudu ngetutake panggilan alam. Sawise kabeh, tanduran uga makhluk urip. Vegans kekurangan vitamin. Sing ora sopan ndadekake dheweke polos ing rai, dheweke dadi biovampire. Vegans ngombe getih moralitas. Prédator paling gedhe yaiku manungsa.



Pamirso sing tiwas mati

Tivi urip lan ana kerangka ana ing ngarepe. Balung tengkorak sing kosong ora ngerti babagan program kasebut. Ana wong sing mateni televisi: Wong balung saiki kelingan yen dheweke ora ana barang lan dheweke nesu. Mung amarga mundur ora pati ngerti yen dheweke wis seda.



tegese gesang

Tujuane urip yaiku menehi feed ekonomi tetanen sing gedhe. Ing kasus apa wae, yaiku pandangan Dr. Lightbrain. Dheweke percaya ing ngisor iki: saka langit sing adoh, ekonomi ekonomi tetanen gedhe nyebar wiji jiwa menyang lemah. Liwat pengalaman urip, kuman jiwa tuwuh dadi kuping jiwa sing produktif. Ahli ekonomi tetanèn sing apik dipanen lan ngonsumsi kuping iki sawise mati. Pak Dr. Brainlight minangka sedulur kembar Dr. Lightbrain. Saben esuk Dr. Brainlight mbuwang sawise muesli gandum sakabehane nalika mikir babagan téori kasar sedulur.



Srengenge

Srengenge minangka jantung jagad iki, luwih akeh papan kanggo njaban ruangan. Dheweke duwe weteng gedhe lan mengilap. Srengenge nglairake jagad iki. Srengenge mangan jagad iki. Loro merata. Srengenge iku kabeh. Wis putih karo wong tuwa, koneng kuning karo wong enom. Srengenge ora duwe kedutan ing pasuryan.



rabies

Vampire katon ing pangilon: wong sing duwe rambut ireng lan kacamata katon salaka, dheweke duwe rai pucat. Vampir mikir dheweke katon kaya wong normal ing pangilon. Undead mung ngenalake awake dhewe ing pangilon, yen langsung ndeleng tangane lan awake dhewe, ora ana sing ndeleng. Iki ora lumrah, malah ora obah. Mesthi dheweke duwe rabies.



tanduran

Tanduran iku kewan ijo sing ora bisa mlaku. Godhonge dadi watu banyu. Cahya srengenge dadi ijo. Watu, banyu lan srengenge dumadakan menehi urip. Tanduran biasane kalebu wutah, mula saya seneng tuwuhe. Tanduran ora ngerti gen, mula ngerti saben wong. Rencana ora tuwuh, sanajan sampeyan nindakake. Tanduran, ing tangan liyane, tuwuh kanthi gampang.



angel

Sawetara tengkorak sing tebal wis padha ngantemi sirah. Kekerasan nawakake ketahanan lan daya tahan. Rangka kerangka angel. Biasane hard tetep angel. Nanging, zakar mung angel. - Cukup? - Sisih atos minangka garis sing apik banget ing ruangan. Edge ora kudu diabaikan, sampeyan bisa nggebug sirah sampeyan. Nalika rong tembok tabrakan, tabrakan kasebut diarani pinggiran. Pramila minangka asil saka carom. Mula saka iku, ora kanggo wong sing gampang ati. Watu uga angel. Watu dadi sawijining barang, ora duwe pasuryan, amarga watu kaya watu liyane. Ing sawijining, kabeh iku padha. Kupon, meja utawa sikat untu, kabeh mung ana perkara. Watu sing ana ing endi-endidiarani kasunyatan. Watu bisa digunakake kanggo palu ing tengkorak wong liya. Penting ing Jaman Watu. Dina iki sawetara watu sing wis bisa dingerteni, watu kasebut diarani "ponsel". Yen aku mikir kanthi bener: Ana uga watu sing ayu, yaiku gemstones. Naga ngumpulake.



ngumpulake

Sing diklumpukake kandhel, kadhang sempit. Sing diklumpukake nyedhiyakake keamanan minangka orane tetep. Utawa beban. Sing diklumpukake luwih angel tinimbang nglumpukake. Yen nglumpukake luwih angel tinimbang sing wis diklumpukake, ana sing ngomong "mburu".



sampah

Superfluous ora Integrasi ing wong diwasa. Babagan superflu ora ngerti superfluous nalika tuwuh. Sanajan kebanjiran bisa dadi sugih, kadang-kadang nyumbang, saengga superflu ora mung ana gunane, uga ngrusak zat sing ana ing proses. Superfluous mung uwuh.



Macke

Hugo duwe masalah. Kuwu kasebut yaiku manawa quirk kasebut keganggu dheweke ing layar kasebut. Sing ndorong Hugo edan. Hugo duwe cacat ing pasuryane pirang-pirang puluh taun. Ngadeg ing ngarepe pangilon, dheweke ndeleng kekirangane nganti ahli dermatologis dheweke narik tombol. Hugo duwe quirk karo quirks. Nanging mung kanggo quirks individu. Yen kabeh duwe quirk, kayata jendhela sing serem, Hugo ora kuwatir. Hugo tenan duwe masalah.



kokain

Pikiran kosong, yaiku wanita salju sing garing. Wanita salju abu-abu diarani neurosis. Dheweke pancen ora cilaka, dheweke yaiku Woody Allen. Sampeyan bisa ngguyu babagan neurosis, amarga wong aneh iku wong sing lucu. Nanging salju lawas iku ora mbebayani. Ora ana getih sing mili ing salju salju, nanging wingi salju salju bosen ing njero. Salju sing lawas dadi psikoterapi. Terapi kaya ngono uga minangka neurosis, putih kaya salju anyar.



Terapi pasangan

Anjing lan kucing mlebu terapi. Ahli terapi minangka hyena. Anjing lan kucing pengin nylametake hubungane. Terapi gagal. Mung napa? Apa bisa kasebut? Mesthi wae babagan terapi kasebut, kabeh duwe masalah dhewe.



Ora guyonan

Cheplin ngguyu ing ruang paling ngisor kanggo njaga perusahaan. Dheweke kudu mateni akeh wong supaya golek dhuwit. Kasusahan ing jagad iki lan wanita ora kena ditrapake. Cheplin nyengkuyung larangan umum kanggo humor ing saindenging Jerman, kajaba sing diarani pusat ngguyu, ing ngendi wong bisa ngguyu kanthi banter sawise mbayar biaya humor.



Ngguyu

Ngguyu seneng karo lambene. Tawa gedhe-gedhe ngguyu arane ngguyu. Tawa Humoresque ora bisa mundhak saka sofa wong biasa. Tawa sejatine ora lucu, mung seneng. Mung guyonan compulsive guyon saka wit gerah.



babar pisan lucu

Isolde: Detlef, karo sampeyan ora ngerti yen sampeyan lagi guyon utawa yen sampeyan serius.

Detlef: Apik banget: Yen seneng, saya serius, lan yen aku serius, mung seneng.

Isolde: Kepiye carane bisa beda karo sing liyane?

Detlef: Sing pertama yaiku ing dina, lan sing terakhir dina aneh. Utawa cara liya? Aku bingung banget.

Isolde: Aku seneng karo wong lanang!



Owahan iklim

Otto kenthel.

Miss Dr. Kackebart-Struller: Otto! Apa sampeyan bener ngerti apa sing sampeyan lakoni ing lapisan ozon? Kanthi kiwa, ora mung asshole sampeyan, nanging uga bolongan ozon. Kanthi saben kenthel, metana mili menyang swasana, sing dadi akeh bumi. Aja luwih dawa! Kita kudu nyimpen lingkungane!

Otto Struller: Sampeyan bener, Mausi, bener. Aku arep menyang loteng saiki, nyiyapake pigeon.



ing alas sing liar

Ing alas liar, wit-witan ing wit ninggalake lemah lan mlayu ing saindenging negara. Tenang ora bali, nanging nerusake petualangan. Iku terus liwat gunung, terus ana ing jurang. Kadhangkala dheweke uga mlumpat.



muter

Nggulung utawa mbunderake minangka gerakan ngubengi pusat. Roda kasebut kejiret. Gulungan kasebut dhewe ora muter, tetep ora ana hubungane karo pusat kasebut. Yen rol kasebut pindhah saka bunder menyang alun-alun, bisa mindhah kanthi bebas. Roda mung notat yen malang wis ngalih kepungkur, setir dhewe mandheg.



Ngaso lan olahraga

Sepi seneng identitase. Siji bisa netepake istirahat amarga ora ana gerakan ekstensif. Mulane ora ana istirahat ing disko. Ora ing dalan gedhe. Gerakan saka njero kanthi tenang bisa kelakon. Wujud duwe katentreman. Ana uga kalem compulsive Zen Buddha. Kalem sing kaya ngono yaiku diolah ing pati, mula adhedhasar penindasan lan mateni saka kasetyan. Nanging kalem sing sejatine urip bebas.



nakal

Hummingbird mabur menyang kraton sing nyenengake ing ngendi wong muter. 52 wong tanpa mahkota manggon ing kraton. Ora ana siji lan sapa wae sing dadi raja lan bodho ing wektu sing padha. Wong-wong ing kraton kabeh ana hermaphrodite. Sampeyan bisa nindakake dhewe yen sampeyan pengin. Nanging dheweke luwih kasengsem nggawe jagad game: nyenengake. Spooling minangka game serius. Dheweke guyon karo Jojos, raja-raja. Raja-raja ngetrapake makutha minangka wong bodho ing gedhong gedhe ing sangisoring sumur. Mahkota mau dadi susuh lawut kanggo hummingbird. King Purple nulis omong kosong. Sampeyan ora bisa ngomong karo wong kaya ngono.



pakaryan

Sapuan kerja ing tanah sing ora ana wong lanang, sing dadi kesel, amarga ora dadi punggung, pakaryan nduwe apresiasi, dihiasi nganggo bangga. Pangujan sampeyan nemokake karya ing serangan jantung. Sing kerjo bisa cepet lali awak ing ruang paling ngisor. Bisa kerja kanggo nebus, nanging dheweke ora bakal ngakoni manawa. Karya wuta, ora mokal yen lagi makarya, mung bisa ngerti. Kristus minangka Penebus wis suwe metu. Wong ngluwari awake dhewe liwat pakaryan: ing psikoterapi, sampeyan kerja dhewe.

Gerakan sing bener yaiku internal. Jaran mindhahake dhewe, nanging ana mobil sing didorong dening kekuwatane mesin kasebut. Gerakan cenderung obah kanthi cara ula, yaiku ombak. Mlaku, nglangi, mabur utawa nyopir kabeh obah. Saiki sampeyan biasane ngubengi. Sampeyan uga bisa pindhah ing kana. Nanging ora ana sing bisa ngadeg ing situs kasebut. Sampeyan tetep ing situs iki.



angin

Angin nyapu raine Frigg. Wayah wis entek. Banyune ilang menyang bolongan kasebut. Kabeh wis mlaku, johi. Cipratan saya entek, tangis menthake. Ora ana sing melu Frigg, mung angin. Sikilé dijamin karo sepatu kandel. Kepiye yen dheweke mlaku sikil? Banjur ana angin, lan Frigg bakal gratis. Sepatune abot dadi beban jamane. Angin sing diarani Wahuna nyemprot rambut. Sleipnir, jaran sing nduwe sikil wolung ngluncurake Frigga. Frigga kepenak, dheweke bisa dilebokake jaran menyang dewa angin lan bisa dibebasake kanthi bebas, tanpa bokong, ora ana.



nindakake

Mesin nindakake paling murni. Mesin ora ngrasakake apa-apa, saengga ora bisa dikharepake. Nindakake kabeh langkah-langkah sing ditindakake dening para buruh blaka ing jaman biyen. Ngalahake tanpa rasa lan urip, mekanika, gerakan tanpa arti, mung tujuan. Apa apik yen mesin nindakake kerja bodho kanggo kita. Nanging panyipta mesin kasebut banjur nandur kabodho kasebut dhewe. Mesin bakal terus mbanting kita kanthi kabodhoan saka njaba. Intelijen buatan dibedakake, nanging tetep dadi bodho. Kita dhewe mung cog saka mesin jagad gedhe.



properti

Sing duwe telpon nyekeli tangane. Atom tangane ora kalebu sing duwe. Atom-atom sing ana ing tangane mung cocog kanggo bentuk ego ing utangan. Sawise tiwas sing duwe, tilas atom ing tangane cocog kanggo penampilan liyane. Pemilik ngrasa ing omah ing tangane, dheweke wis bosok ing tangane. ROOT iki minangka identitase. Iki dudu tangane dhewe.



Epal edan

Ing apel, pil lan pulp urip bebarengan. Apa wong loro nikah? Akeh liyane urip bebarengan ing apel: bundher, ijo, fruity, sing hanging ing wit. Apple mikir: '' Aku duwe properti, nanging dudu properti sampeyan. Yen aku ndelok dhewe, aku mung nemu properti, nanging ora ana. '' Apel banget nesu marang ilmu mandhiri iki: '' Kabeh bocah! Aku ora ana! '' Saben properti apel saiki dhewe. Balung mlebu lor, ijo ngidul. Fruity ing sisih kulon, lan hanging apel ing sisih wétan. Ora saiki apel, durung tau ana. Apel kasebut wis megat identitas palsu kasebut.Dheweke mung dibuwang saka That-Belongs-To-Me. Endi freshness apel kasebut? Dheweke lungguh ing pub lan bisa mlayu!



puisi

Puisi tegese ngemu teges sing musatake. Nanging, puisi panulis kadang dadi segel, mula sing maca ora bisa mbukak kothak arti. Mung panulis ngerti isi geguritan nalika dheweke lagi nulis. Lan bisa uga panyerat banget sesuk esuk.



transparan

Temenan, apa transparan mabur kanthi bebas tanpa kudu ndhelikake. Liang utamane transparan. Sanajan ndeleng iku bobote, nanging ora gampang dipikir. Transparan dadi transparan nalika dadi kikuk.



nyekel

Nyekel sukses kanggo entuk mangsa ing ponsel. Utamane iwak sing paling kejiret. Dheweke lunyu lan urip ing banyu sing pindah, nanging isih bisa kejiret.



kunjara

Kadurjanan mung migunani yen sampeyan ora kejiret. Wong kethek teka ing zoo sanajan ora nindakake salah. Zoo minangka pakunjaran sing cocog kanggo kewan. Sawetara kewan liar dipenjara ing sirkuit. Bocah-bocah lungguh ing kurungan pedagogi wong tuwa. Garwa lenggah ing kunjungan finansial gumantung marang bojone.



rahasia ndhuwur

Rahasia kasebut ora kudu ndeleng mata wong liya. Iki lenggah dhewe (utawa karo konspirator) ing bunker kasebut lan bisa nindakake ing ngisor iki: ana decomposes, dadi festers, dadi bungah, dadi salah, dadi salah, ora ndelok wong liya, ngguyu sampeyan, wedi, iku nglindhungi dhewe, nolak, utawa duwe anak. Rahasia: kita ora ngerti apa sing ditindakake. Sing tetep dadi rahasia.



mabur

Terbang mabur nglewati segara jembar tanpa sikil. Ing mabur, sisih ndhuwur lan ngisor dimainake saben liyane. A manuk nduweni kekuwatan tanpa ngrogok jagad iki. Iki jenius. Nanging Toadstools, ora bisa mabur, swiwine padha dipadhakake. Swiwine manuk ora kendhung. Dheweke ing omah kono. Swiwine minangka tangane mabur, ana kanthi kekuwatan. Manuk bisa mabur kanthi bebas tanpa tabrakan karo kucing ing awang-awang. Nanging sawijining karyawan, cepet banget tabrakan karo pimpinane utawa sacara serius ing urip.



entheng

Lampu kasebut gampang diluncurake ing teka-teki, mung naluri abot. Babagan entheng cenderung ditemokake ing sisih ndhuwur. Kayu ngambang ing banyu amarga luwih entheng tinimbang banyu. Balon udara panas ngambang ing langit biru. Cahya cepet dadi ora nguntungake. Ana prekara sing gampang kedadeyan.



Salju salju

Salji salju salju kanthi ati-ati. Wis sepi. Flake kasebut saka jagad liyane. Menehi struktur ing jagad iki, yen kabeh lapangan magnet bakal ambruk. Ing cagak sisih lor lan kidul, lapangan magnet mandheg ing salju. Saka cagak Bumi, salju ngatur owah-owahan rahasia ing jagad iki. Kekuwatan kasebut ngrebut pedunung bumi lan ndadekake warga negara abot.



pangayoman

Perlindhungan minangka barang sing apik. Perlindhungan minangka perkara pertama sing dibutuhake: pangayoman konstitusional, perlindungan dewan, produk perlindungan produk, pangayoman data lan pangayoman pamikiran. Sampeyan durung duwe kunjungan saka Mind Protection? Bakal teka, mung ngenteni.



Intestine

Perencong lan nyakot lan nyakot. Gesang nyeret sing luwih becik nganti panganan wis enak supaya bisa digabung menyang daging dhewe. Nanging, panganan kasebut tetep beracun. Bumi beracun. Iki dudu omah. Kewan bisa nyerna luwih apik tinimbang manungsa, mula urip cedhak karo bumi.



bumi

Apa kita ngadeg ing bumi diarani bumi. Kadhangkala diarani lantai. Ngadeg lan bumi tegas. Bumi uga bisa ateges humus utawa watu. Zatone bumi khususe, angel lan abot. Lantai ayem, lantai pancen bodho. Ibu agung gedhe ora duwe pasuryane. Apa dheweke duwe anget? Akar tekan ing bumi, dheweke uga ngerti bumi. Woh dadi siji kanthi tenang ing bumi.



Tawon

Lebah urip ing perkara sing kandel, batin. Sapi tawon metu ing njaba sing adhem. Tiba mati kaya salju salju. Tawon wis nyebutake batin kaya flakes kadhemen. Kados salju salju beku, wayah awan Natal. Yen cacar flake, kasepen dadi wuda. Slurping nectar, tawon nyambung kabeh bagean ing jagad lan gravitasi master, dheweke ngunyah gravitasi. Nektar yaiku buku sing durung diwaca. Ora malah panulis.



Abot

Abot biasane jumlahe. Nanging, timbal, abot banget. Kekuwatan abot. Duwe efek mung dening massa, ora kanthi warna, amarga rasa abot banget peteng kanggo menehi warna. Sing abot ora ngerti sing lucu. Mung ing gula bisa turu lan lucu turu bebarengan. Apa gravitasi saka ndhuwur utawa saka ngisor? Yen panas dadi kuwat, mula dadi gravitasi. Apa bab watu sing ora bisa dirilis? Apa abot banget utawa ora tegas? Sampeyan banget kasar! Abot luwih alus tinimbang sing kasar. Apa gampang? Mangkono mau!



angin

Angin mlaku ngliwati wit-witan lan omah. Kekuwatan angin ora katon, mung efek sing bisa katon. Angin ngunekke saham. Kandhongan ngunekke angin, awu padha. Angin banget kabur. Nanging mesthi ngunekke.



Retak ing otak

Properti pancen unik. Kasedhiya barang dheweke. Kuantitas relatif, mesthi diukur saka perbandingan. Kuantitas ora duwe. Isolde duwe weteng gedhe, nanging ora duwe lemak. Kabeh superfluous duwe akeh. Ora masalah apa retak otak Einstein. Yaiku karakteristik otak, dudu nomer retake. Sampeyan ora bisa mbandhingake apel lan pear, mung bobote.



pasir

Serpihan watu kasebut diarani wedhi. Serpihan wedhi dadi sithik banget dadi wujud manunggal maneh dadi komunitas sing terasing. Wedhi banjur dirasakake. Kabeh wis nangis, nanging pasir ora bisa nangis amarga garing banget. Watu ora duwe getih lan banyu, ora kaya wedhi. Nangis para buta Buta nyumbang banyu uyah kaya segara. Kanthi mekaten, wedhi asring ditemokake pantai sing ana segara.



Wong

Wong mung ana ing jamak. Wong ora bisa piyambake. Manungsa minangka kewan kewan dadi 'wong' '. A akeh wong dumadi. Darah rakyat minangka getih saka gotrahane. Ing tangan liyane, wong duwe aliran getih dhewe. Karo wong-wong Yahudi sing wis tuwa, getih Abraham terus mudhun menyang putu sing pungkasan. Masyarakat lan wong arca duwe identitas ing klompok kasebut, dudu ing awake dhewe.



Babel

Babar iku dudu bayi, isih amba banget. Ana uga bangunan pencakar langit ing New York. Nanging iki kudu dirusak dening teroris amarga pengin ngeruk Gusti Allah. Sampeyan nari kanggo pedhet emas, kanggo pertumbuhan ekonomi lan ahli bedah kosmetik. Yen bakal nesu Gusti Allah bakal teka lan nyemprotake wong-wong dosa menyang tong sampah?



partikel paling sithik

Fred entuk akses sing ora sah menyang akselerasi partikel gedhe ing Geneva ing wayah wengi lan saiki nyusup menyang cincin bunder: dheweke ndeleng partikel ijo sing cerah sing mabur.

Fred: Halo partikel, sampeyan bisa uga ngomong?

Partikel ijo: Saya sakit sirah, sing ala amarga aku mung sirah. Wiwit para fisikawan nemokake aku, aku ora bisa nuli tenun donya. Malah politik wis ora nguwasani.

A partikel abang mabur kepungkur: nempelake ilate, sing malah dadi luwih cilik tinimbang partikel kasebut.

partikel abang: Aku entheng dhuwit ing sangisore bokong. Biasane dhuwit mung informasi. Geni aku menehi informasi kanggo informasi. Sawijining segitiga mabur, duwe mripat ing bathuk.

Triangle: Aku minangka partikel paling gedhe. Partikel-partikel cilik tenan mung ana ing neraka fisika. Wong cilik ora ana kasunyatan. Sing luwih komprehensif dadi, luwih nyata. - Fred mung gumun.

Kekacauan yaiku kebingungan sing digunakake dening extraterrestrial kreatif kanggo njaluk pangayoman saka jagad menyang jagad iki ora mandheg. Huru-hara warnane. Rasane ngilangi uwuh uwis kepungkur. Chaos njoget lan ora ngerti apa.



nulis

Ing nulis basa kasebut micara kanthi bisu sajroning swara, nanging terang eling. Penulis minangka patung kepasten. Nulis mesthi ditulis, sanajan nulis. Nulis iku pungkasan lan luwih dawa tinimbang anggur sing apik. Tembung kasebut nulis kabeh wektu.



nari

Nari nesu. Sapa sing njoget ora edan. Tarian uga bisa kelangan yen sampeyan wong sembrono. Para pamikir ora kudu nari. Karawitan kasebut ngrasakake kajelasan atine. Nesu amarga kurang pangan katresnan, edan minangka macan mangan tatanan korupsi sing ala: Pepe Miezi nggawe Fressi-Fressi!



Erwin

Titisake luh saka langit. Dheweke kumpul ing bumi menyang kali sing nyabrang kali. Erwin njagong ing prahu lan ngawut-awut liwat jarik. Kali iki mili nganti mendhuwur. Kebakaran kobong kanggo ngurmati Wotan ing tebing sisih tengen kali. Ing sisih kiwa kiwa yaiku wit sing ana manuk watu njagong ing kono. Erwin terus mendhuwur ing prahu. Saiki salju kaya salju. Para kayakist ndeleng salju ing bank ing antarane jarum pinus. Mripat salju salju isih urip, dheweke dadi mata biruang Tedhak sing kuat. Erwin tetep nglewati kali. Ana sing sisih kiwa muter-muter. Gusti Allah cedhak.



gunung geni

Wong wadon ireng kanthi splinter warni gelut kanthi adhem. Dheweke mabur bebarengan liwat lintang, ing sangisore lintang, ing antarane lintang. Urip ing Titanic katon nalika nglelepake. Kapal sing lempitan kertas ngambang ing banyu, banjur ngudhari kanthi ati-ati menyang spring banyu rawa: Peng! Awu tiba saka ndhuwur. Eyjafjallajökull pungkasanipun bledosan.



pas

Kosok baline, pas ditemokake minangka katresnan. Minangka bab sing gegandhengan, Fit nglengkapi siji lan sijine kanthi layanan sing padha. Kabeh cocog karo siji struktur. Bir, rokok lan asbak wis ana ing meja pawon Pak Alki. Sing nggawe pangerten, pas. Tabel pawon Pak Alki minangka struktur. Hinz lan Kunz ana ing katalog jagad gedhe ing Internet. Hinz lan Kunz mung digandhengake mung karo urip. Internet ora minangka struktur, nanging omong kosong.



barang

Siji bab werna abu-abu ing awake dhewe; iku ora liya. Prekara-prekara sing ora ana gandhengane. Mesin jagad sing ora ana gunane yaiku ngetrapake bumi: internet barang. Iku tumpukan nganti barang ing jagad iki. Iblis wis suwe nduwe jagad kasebut. Perkara urip ora bisa diomongake amarga awake dhewe obah. Nanging, sawijining perkara enom bisa mindhah dhewe. Iku bab.



Ukur

Ukuran bisa dadi sing pas, kanthi dibakar kanthi dewa-dewa sing ramah. Minangka guru, cara sing lara nemtokake watesan kanggo murid kasebut ora kuwasa. Murid kasebut banjur kebak, uripe mundur, lan industri bisa ngasilake listrik saka bendungan.



kabeh

Kabeh mau minangka tambahan supaya akeh kekarepan. Apa iki kabeh kedadeyan? Kabeh iku paling ora mung bab. Kaya sing diarep-arep, kabeh praupane kudu sumunar ing papane, nanging tetep ana ing warna abu-abu. Banjur imam industri ujar: "Luwih akeh tinimbang bagean-bagean!" Sanajan sawise ukara iki, kabeh ora katon sumunar, ora ana sing katon maneh. Kabeh isih nambah tambahan kabeh. Ana siji liyane ing buku iki.



Ora apa-apa

Apa-apa jagad iki ora kabeh barang. A cangkir ora kursi. Gaun ora awan. Ora kanggo asu: Asu mung kucing kaya manuk emprit. Kabeh perkara sing ora ana gandhengane ora bakal melu. Sawetara wong ora ana sing sawise mati. Apa sampeyan pengin manggon ing antarane kabeh perkara sing ora duwe? Iki bakal cukup rapet ing lemari barang sing ora ana.



kasenengan

Kesenengan mbutuhake luwih saka apa sing prelu. Dadi rasa seneng ana gandhengane karo rasa seneng. Nanging manawa rasa seneng yaiku hadiah urip, rasa seneng sewenang-wenang. Linger rasa seneng lan tetep Seneng seneng. Kesenengan yaiku hawa nepsu sing wis overeat. Kesenengan ora mikir, rasa seneng banget ora bakal ana. Yen usus nyerna luwih saka sing dibutuhake, dheweke seneng. Kepuasan minangka pemanis, nanging gula rasa seneng.



Ringkesan - bali