.

Преглед - назадПсихосаурусот се претстави:

Мислам поетски и не стана жртва на биофанта. Овие вонземски фанти патуваат нелегално од вселената во мракот и ја цицаат фантазијата на заспаните од мозоците со своите долги стебла. Не се колебам да користам зборови што другите веќе ги имаа во устата. Сметам дека е нехигиенски. Затоа често измислувам нови зборови, што создава проблем што никој веќе не ме разбира. Како резултат, морам повторно да употребувам користени зборови дека германската народна буква само непрецизно се формирала. Јазикот може да зборува затоа што ги опфаќа општите слики на егзистенцијата. Јазикот е главно за давање дом на сликите на светот. Трагично е кога човекот ги следи зборовите на јазикот и ги носи да размислуваат.Вистинското размислување активно го обликува јазикот. Јазикот е јас на Психосаурус, тој е негов центар. Светот само навистина оживува како свет на јазик, затоа што зборувањето значи: создавање на светот. Во почетокот беше зборот!разговор

Крт: Кажи Психосаурус, за што станува збор оваа книга

всушност?

Психосаурус: Во оваа книга, самиот јазик зборува. И таму

Јазикот зборува за сè, оваа книга има секоја тема.

Енте: Ајде да имаме лично прашање: Која е разликата помеѓу

Психосаурус и Карстен?

Психосаурус: Не сакам да зборувам за тоа, темата е товар

јас тотално.

Патка: Обновена е, пријателе!

Крт: Очигледно оваа книга е една

автоматски превод!

Психосаурус: Тоа е.

Ова ја зголемува бизарната неизмерно.

Јазикот кажува повеќе од илјада зборови.

Кичермаус: Ако сакам да му пишам на Карстен, тој исто така има

Интернет или нешто?

Психосаурус: Во моментот ја има адресата за е-пошта

carsten-stemm@web.de и тој исто така има свои на Интернет.

Врколак: Откривање на акциите на карте!

Гигл: Не разбирам ниту збор, дури ни железничката станица.

Рабе: Не мора сè да разберете. Понекогаш е доволно да се оттргнете од тоа

да ги споделите зборовите да ве носат низ ирационалното.Detlef двојно доид

Детлеф Допелдоид не може правилно да размислува и со двете половини од мозокот. Детлеф мисли побрзо од светлината, што доведува до отекување на вселенското време во неговата логосфера. Потоа, тој се менува десно со лево, во со надвор, и бруто со мрежа. Тој не знае дали одите или излегувате од соба. Лошо е со Детлеф Допелдоид: пред некој ден тој мислеше дека луѓето се луѓе. Детлеф исто така не може да се сети на разликата помеѓу Алберт Ајнштајн и Конрад Аденауер. Детлеф се прашува: Дали „исти“ и „исти“ не се исти? Понекогаш г-дин Допелдоид прави грешки во правописното правописување. Ако е целосно збунет, Детлеф дури и се сеќава на иднината.Детлеф вели:

Кога и да не знам кој сум, ја гледам личната карта: Имам свој број таму; голем број на себе, само за мене. Единствена и непогрешлива. Државата ме сака. Но, дали тоа ме одведува насекаде? Кој стои зад името Детлеф Допелдоид? И, што докажува толку мала пластична картичка? Пластичните картички се лесни за ковање. Можете да лажете сè денес. Можете дури да направите идентитет. Јас станувам многу мрачна. ''Зборувајќи зајаче

Зајакот што може да зборува се нарекува зајак што зборува. Зајакот што зборува, јаде додека зборува и зборува додека грицка. Корените на зборовите не му се непознати. Тогаш тој троши loveубов. Loveубовта е само збор за него, жалење, жалење. Може да се јаде loveубов без јадење, тоа е мудроста да зборуваме зајаци.Има патки!

Биологот е заинтересиран за пердувите на патки, онтологот е заинтересиран за тоа што се патки. Кој им дава патки? Одговор: „Тоа“. "Тоа" и давање на производство изобилно да биде. Може алтернативно да се одговори на прашањето на следниов начин: Еволуцијата дава патки, патки јајца даваат патки, секс патки дава патки, Бог дава патки. Врне. Всушност, треба да се каже: Облакот врне. Дури и Бог не е достоен за ова „тоа“, затоа што вели: Постои Бог. За возврат тоа значи: „тоа“ е поголемо од Бога. Друг заклучок би бил: „Тоа“ е вистинскиот Бог, кој Бог прво го дава. Има патки. Вие не велите: потребни се патки. Давањето е повеќе благословено отколку примањето. Давањето е веројатно исто така онтолошко отколку примањето. „Тоа“е толку нејасно што веќе не можете да ја видите нејзината магла. Резултат: Вие дури и не размислувате од каде потекнуваат патки. „Тоа“ е измамен. Се преправа дека знае. Ако веќе не знаеме дека облакот врне, тогаш ’врне’. Негативната исто така дава „тоа“: „„ Не постои такво нешто како Елветритче “!Не постои такво нешто како Елветритче! 'Не постои такво нешто како Елветритче! '' Кој може да биде ова 'тоа' што е способно да им даде на овие не-патки?Голдмари и Пехмари

Еднаш одамна имаше мотивациски говорник кој имаше две ќерки, а двете се викаа Мари. Едниот беше работлив, другиот мрзлив. Еден ден, вредната жена дојде до фонтаната, која рече:'' Без вода за пиење! ''Тоа е само таму од правни причини“, мислеше жедната жена. Девојчето пиело вода и случајно паднало во бунарот, при што изгубила свест. Во одреден момент, таа повторно се разбуди во една сосема нова област.

Една стара жена застана пред прозорецот на куќа која има потреба од реновирање и ја затресе перницата. Фрау Хол, тоа беше името на закупецот, said рече на девојката: `` Надлежни високи старатели како тебе овие денови се ретки, јас имам многу работа. 'And И затоа што вредната жена беше толку желна да работи, ги направи домашните работи за Фрау Хол.

По некое време, сепак, девојчето станало лошо и изрази желба да се врати дома. Фрау Хол го даде ова барање. Старицата ја одвела девојчето до портата преку која требало да оди. Додека работната жена одеше низ портата, од неа врнеше одозгора со контаминиран диоксин терен кој повеќе не излегуваше од нејзината кожа. Девојчето рече: '' Ебави срање! Takeе одмажам одмазда за судбината. Учам математика и го правам докторат по парадоксни теории. ''

Кога мајката ја видела нејзината ќерка намачкана со ѓубре, го именувала своето дете Пехмари. Поради социјална рамнотежа, мајката сега ја испрати и својата мрзелива ќерка во бунарот. Скоро истото се случи. Само, наместо да оди во куќата на Фрау Хол, нејзината втора ќерка дојде во друга куќа во која живееше одреден Фрау Хеле.

После десет минути работа, дисциплината на мрзливото девојче значително се влоши. Г-ѓа Хел рече: `` На твоја возраст, бев многу мрзлив. Јас дури и немам диплома за средно училиште. Сега трчаме во Шато Мутон-Ротшилд 1945 година, кој мојот зет го украл.

За среќа целата визба е полна со неа. '' После еднонеделното трошење на пиење, мрзливите исто така се размачкаа и сакаа да бидат оставени дома. Фрау Хале ги одведе до истата порта низ која помина Пехмари. Додека мрзливата девојка одеше низ портата, на неа врнеше злато. Сега девојчето беше многу повредно бидејќи златото не можеше да се отстрани ниту. Кога се вратила дома, нејзината мајка ја нарекла Голдмари. Од чиста лутина поради неправдата на животот, мајката ја напушти црквата и отиде на секуларна пресуда. Пехмари подоцна стана првиот професор по логика со лузни од диоксин на лицето. Нивниот живот беше комплетно збунет. Голдмари, сепак, живееше среќна и задоволна до крајот на нејзиниот живот. > Среќен крајСирење од овци

Пастир: Кажи ми, каква книга носиш под рака?

Волфганг: Една од твоите овци ми ја подари книгата за мојот роденден. Нејзиниот наслов е: Направете сирење од овци сами!

Пастир: Дали тоа би требало да е шега?

Волфганг: Шегите не треба да се намалат. Никогаш не се шегувам Секој што се шегува е едноставно премногу кукавички за да биде сериозен. Никогаш не правев шега. И ако некој се смее, јас ќе го стиснам газот на устата.

Овца: Извинете ако се мешам, но сум генетски модифициран, за да можам да зборувам. Дали наскоро има нов данок на овчо сирење?

Друга овца: Јас исто така сум генетски дизајниран производ на Создателот и ви велам: Мажите се како жени, само обратно.

Волфганг: Отсекогаш мислев дека е обратно!

Пастир: Јас секогаш се зачудувам од толку комплицирани разговори. .. Ах, погледни кој доаѓа! Тој е ѓубре!

Волфганг: Тогаш може да биде само споредба!

Пастир: Зошто е тоа?

Волфганг: Затоа што некој секогаш вели: Секоја споредба е важна!

искината овца: значењето е секогаш нејасно. Значи, говорникот се ветува себеси брзо во својот говор. Двојниот Германец е Лапсус Фројдијаникус, протек во премногу мазната само-презентација.

Волфганг: Каков говорник е тоа?

Пастир: Овците проучувале. Психолингвистика или нешто.

(Чувнувачот сега стигна до групата за дискусии.)

Лимпирање: Тие се по мене. Мојата трговија со украдени

Плутониум од руските нуклеарни централи е разнесеен!

Пастир: Не правете ништо, Ото!

Овци: дали можете да јадете плутониум?

Пастир: Не проучувале сите овци!

сите овци заедно: Mähhhh!

Ото: Имам само еден излез: самоубиство!

Волфганг: Јас би имал алтернативен излез. Јас знам добар волшебник во циркусот. Тој страда од алергија, но технички е во ред.

Ото: Кој е овој волшебник?

Волфганг: Тој е сè што мислите дека е, затоа што има многу

Планети во седмата куќа, вклучувајќи го и Плутон.

Ото: Не верувам во астрологијата!

Волфганг: Но, starsвездите веруваат во вас!

Ото: Добро, сакам да пробам, затоа што немам што повеќе да изгубам. Јас си дозволив да бидам маѓепсан во зајак и да го напишам моето име наназад за да не ме препознае никој.

Пастир: Одлична работа! Сега тоа е навистина среќен крај!

Во време на потреба, јаболкото јаде круши.Убиство

Мајмун: Добро попладне, коси очи, имате коси очи.

Обични очи: И ти си мајмун, мајмун.

Мајмун: Тука имам стап на динамит.

Кој ги лепиме овие газди?

Облека: Јас секако! Не велам не на ТНТ!

Вие брилијантен мајмун, ја заслужувате Нобеловата награда!

(Мајмунот го искачува динамитот до задник на газот и го запали осигурувачот. После неколку секунди чекање на нерви, се случува насилна детонација: прашина, остатоци и остатоци од месо го покриваат местото на експлозијата.)

Мајмун: одлично! Се урна!

За нас животните нема брои или пасуси.

Сега прво се јаде банана. Хаха!Челик пиле

Еднаш имаше мал пискав автомобил што вози низ нерамна и блага природа. Количката се движи, ја влечат коњ. Возило кое повеќе не вози денес. Кога возилата почнаа да се возат од моторот, количката се сврте кон челик, кога количките сè уште беа влечени, цветаа цвеќиња и водата брзаше заедно со него. Тајната на животот живееше во мелницата тркало, тука тркалото се движеше во вода. Автомобилот беше раѓање на челичната девојка. Небото се протега, небото се протега, возбудено е. Сталхтуси пука на небото со топови за одбрана. Тоа е Прва светска војна, бесмислен обид на челикот повторно да стане коњ. Стахлбуси сега е самиот коњ, затоа носи коњче. Коњите се навистина елегантни,исто како што елеганцијата повеќе не е позната во ерата на челикот. Пластиката е исто така челик. Сè што не го влече коњот е челик. Зачудувате се на убавината која не е модна кукла.Повеќе простор

Мулти-соба е просторија која е поголема однадвор. Повеќекратниот шкаф, на пример, изгледа како обичен шкаф за спални простории. Но, ако треба да се скриете во плакарот ако е потребно, ќе бидете воодушевени кога ќе откриете дека во плакарот има цели галаксии. И овие не се халуцинации како резултат на недостаток на кислород. Светот е полн со дупки во реалноста. И има сè повеќе.опасност

Опасност ви се заканува. Несреќата сè уште не се случила. Но, тоа би можело да штрајкува во иднина; тоа е ризик. Lifeивотот е небезбеден. Не знаете дали животот ќе биде уништен во следниот момент. Опасноста е веднаш зад аголот, опасноста е непредвидлива, може да се претвори во кошмар. Предаторите се опасни; Капиталистите исто така. Опасно е да се постават кабли за напојување во када полна со вода. Стапувањето во брак е исто така ризично. Lifeивотното осигурување, од друга страна, ветува заштита: ако сте изгубиле живот, ќе ви бидат надоместени за нов. Но, внимавајте на измамата во осигурувањето: Осигурителните компании ве изневеруваат многу!Размислете

Мислата скита во земјата на значењето. Начините за размислување влегуваат во шумата на знаењето. Неговото скитање го отежнува размислувањето и конечно се спојува со мислите дрвја и сонот од снегот.Олимп

Фред гледа еден бог на Олимп со мобилен телефон:

Фред: Здраво, Боже!

Од кога боговите користат мобилен телефон?

Бог: Да, вие само се прилагодувате. Можев и да комуницирам телепатично со моите колеги, но ние богови сакаме да ги направиме разбирливи за луѓето.

Фред: Па, не го добивам!Глави од јајца

Ванкери на мозокот се зајаци од пневмистичката агелација. Тие се нарекуваат и глави од јајца. Вашиот невролантен не е многу флексибилен, но многу долг. Голи ореви треба да се нанесат на нивните ќелави глави, бидејќи содржат многу маснотии во мозокот. Неуролантен се шипки на умот. Невролантен може да бидат и стеблата на дрвјата преку кои веќе не можете да ја видите шумата за сите овие. Но, всушност, неуролантен се стапчиња за јадење духовно суши.

Некои мозочни скитници се нарекуваат филозофи. Филозофијата размислува без духовно пиење, светлина е без loveубов. Во пустината на знаење, мислителот може лошо да се шегува. Кактусите никогаш не се смеат. Мислите за филозофија се исто толку тешко како и старото сирење. Филозофите на патот кон заздравување почнуваат да пишуваат поезија.Демигод

Фред: Знаете што е Детлеф, јас бев промовиран во полубог.

Детлеф: Навистина?

Фред: Тоа е! Сега можам да најдам одговор на секое прашање, само непрецизно, но ќе го дознаам одговорот.

Детлеф: Кој ве промовираше?

Фред: Големиот шеф!

Детлеф: Аха!

Фред: Јас сум само полубог. Сè уште не сум бесмртна, но работам на тоа.

Детлеф: Мм, сторете го тоа.

Фред: На пример, конечно знам зошто е искривена бананата.

Детлеф: Да, зошто?

Фред: Таа копнее по единство, бананата сака да се врати во рајот, таа би сакала да биде круг, но падот на човекот не забранува да го стори тоа, нејзината сила достигнува само до точка на искривување.

Детлеф: Којзнае кој знае!дух

Терминот `дух` е многу осамен збор. Зборот мора да објасни многу. Разузнавачки камења; умот се поврзува. Дух осветлува делови од светот како сонце и им дава облик. Умот е слика за нештата. Духот ги облекува најмалите честички со повеќе. Умот може да размисли, интелигенцијата може само да размисли или да комбинира.причина и последица

Играч на билијард удри топка со својот стап, кој пак удира друга топка. Ова размислување за причината и ефектот е основната логика на науката. Логиката само воспоставува, не објаснува ништо. Бесплатната волја на играчот на билијард е целосно скриена на овој светски поглед. Причините се досадни животни, скоро бикови. Причините убедуваат преку енергија, а не преку значење.логика

Фред: Јас верувам во логика. Целиот космос е логички структуриран. Сепак, жените не се дел од космосот. Логичкото размислување ви овозможува да стигнете до кој било орев загатка. Вие само треба да работите напорно во размислување.

Арнолд Хајтерман: Логиката не носи повеќе знаење. Пример: Постојат три врани што седат на ограда. Доаѓа убиец на птици и пука еден од птиците.

Арнолд: Колку птици сè уште седат на оградата сега?

Фред: На оградата седат уште две врани.

Арнолд: Погрешно! Сè уште има врана што седи на оградата!

Фред: Тоа е целосно нелогично!

Арнолд: Тоа е логично. Застреланата птица падна мртва на земја. Втората врана беше запрепастена од гласниот тресок и веднаш побегна. Третата врана беше парализирана од тресне и е единствената птица што седи.

Фред: Овој случај ми се чини многу конструиран, но е логичен.

Арнолд: Па, логиката може да објасни сè и ништо.

Фред: Особено во ретроспектива.

Арнолд: Да, секогаш после тоа.

Реалноста беше таму претходно, сепак.

Фред: Што ако после ударот одеднаш пет врани седеле на оградата?

Арнолд: Тогаш неколку самоубиствени врани ќе седнаа во надеж дека ќе бидат застрелани.

Фред: Навистина е супер тоа што е логично.

Арнолд: Сè можете да објасните со логика, дури и нелогично.

Фред: Човек, човек, навистина треба да размислувам за тоа.

Арнолд: Но, ве молиме останете строго логично!

Фред: Ух ... да ... добро ...дијалог

Сократ: Какво срање ви изгледа ова утро, Платон!

Платон: Замолчи, газ!

Сократ: Вие едноставно не сте способни за дијалог!Куршум

Еден куршум е страшно ограничен сам по себе, би сакал да се породи ако се запали. Но, никој не ги запалува. Топката останува досадна како кал и не се познаваат едни со други. Зошто топките само се тркалаат? Тие се тркалаат по патеката, но не ја менуваат својата форма во процесот. На крајот на краиштата, тие ќе бидат развиени од движењето. Сферата останува сфера. Сега ми се случува повторно: куршуми се женски!(не) совршен

Самото куче е идеја на куче. Дали идејата за куче личи на дача, златен ретривер, овчар или дури и пудлица? Знаеме како изгледа кругот. Има само еден круг и тој е совршено круг. Дури и со триаголници станува се потешко: Каков агол има идејата за триаголник? Кругот е единствената идеја што може да се исцрта со точна точка. Самото куче не може да се привлече, само специфично куче. Самиот круг може да се нацрта. Дали ќе го обожаваме кругот? Дали има дури и „само по себе“? Работите се појавуваат само „за мене“? - Совршениот во реалноста би бил премногу несовршен за животот. Lifeивотот треба агол во круг или дупка на квадрат. Совршеното постои само како идејазатоа што во реалноста совршеното не може да постои. Во совршенството на животот, кругот има агли. Костен е квадратна топка. Плоден е во несовршено совршенство како совршен живот. Дури и така, костен е некако болен. Зошто ова? Само еж го знае тоа!круг

Круг не може да дише. Никаде нема дупка преку која да дише. Самиот круг може да се види како дупка. Дали кругот е портата кон друг свет? Не можам да го проверам тоа затоа што кругот нема да ме пушти. Само што е премногу заклучено. Не треба да се плеткаш со момци како тоа. Кругот не ми зборува, секогаш ќе остане мистериозен. Кругот веројатно нема ни што да крие: тој е наивен, досаден и празен. - Круг е боја на кругот. Оваа боја е многу ретка и нема име. Најлесен начин да се именува бојата е `` шарена``. Кругот може да оди на авантури без круг или лак. Авантура е самиот живот.Денес сите мислат нешто ново. Но, дали кругот е толку стардека неговото размислување за новиот никогаш не може да произведе лудило. Сепак, филистејците никогаш не се мешаат со бизнисот. Премногу е жешко за тоа. Кругот сакаше да стане круг и побара од агенцијата за вработување преквалификација. Службеникот беше плоштад. Лошо заврши.

Јаболкото размислува и крушата се управува.Удирањето е прекрасно

Хит е најуниверзалниот глагол што постои. Удирањето е навистина прекрасно. Оваа активност веќе беше целосно развиена во камено доба. Може да ги отворите очите, исто така, книга. Побарајте речник, разбијте го прозорецот или удрете некого во лице. Музичарите прават бучава со тапаните. Ударот ве погодува. 1-виот менискус на ФК го победи рамниот стапал на Розенхајм 2: 1. Кој победи, победи. Може да се погоди најдобро со камења. Благороден камен се нарекува чекан. Удирањето само по себе е сурово и нераскинливо. Ударот е безумна и атомска. Удирање удира, уништува, удира сепарации. Дете на удирање се нарекува сечење. Лошо дете. Друго дете на удирање се нарекува туркање. Ова дете е повеќе личнозашто има повеќе сонце во напред. Удирањето прави тупаница, тоа му дава што прави стомак.Верксшац

Работно богатство е депонирање на крајното искуство на сите луѓе. Има искуство што е толку потврдено дека е зацврстено како ризница. Како магнетно поле, работното богатство ги насочува сите суштества од духовна гледна точка. Верксшац е природна Википедија на животот. За жал, во ризницата на знаење има и црни овци: тие се нарекуваат индустриска нечистотија.

За кралот Ортос, владеењето значи да се дозволи работите да се организираат според сопственото внатрешно битие. Ортос не ја пренесува сопствената волја на луѓето. Кралот не сака да ги присилува работите, туку тој ги истражува нивните особености и им дозволува да се организираат. Луѓето, козите и другите суштества живеат во царството на Орто, сите стојат и шетаат на своето вистинско место. По неговата смрт, кралот Ортос ќе се раствори во водата на неговата омилена река, која на крајот се влева во морето. Од морето, неговата работа ќе продолжи да ги насочува луѓето.глад и жед

Гладот ​​секогаш сака да јаде. Гладот ​​е целосно зависен од предметот на желбата. Но, тоа е токму она што го прави гладот ​​толку привлечен. Тој е целосно посветен на животот, некои дури и гласини дека тој е самиот живот, една сестра исто така има глад: нејзиното име е „жед“. Но, тоа е само за многу луди момци.

Потребна е апстракција на глад и жед. Потребата е лоша и има потреба. Потребата е многу световна и секогаш изгледа сива. Потребите можат да се чуваат на која било температура. Не треба никогаш да работи, секогаш останува посно. Ако ви треба нешто, одите на шопинг.

Кој има потреба од диетални влакна? Особено кога тие се состојат само од баласт. Вчитајте полнила. Тие ја исполнуваат празнината, но остануваат самите шупливи. Тоа е суштината што свети.Психосаурусот е целосно на крајот:

Ледена моќ како раст ја крена раката. Од ладното лице се спушта бараж вода. Очите на сенката shе светнат како две сонце во ноќта. Но, не долго. Вашите светла сега се надвор. Womanената во сенка лета како црн ангел на небото. Непознатото место е сираче. Онаму каде што никој не бил, сега никој не постои. Моето знаење за не се е веднаш до празниот простор. Јас сум топол, но само како топлина, затоа што немам друго тело. Плачот без јазик оди очајно околу празниот простор. Насекаде има само празнина, каде што всушност треба да биде. Онаму каде што нема ништо, не можете да видите ништо, особено ако немате очи. Но, јас го гледам хоророт и не знам зошто.дупка

Дупка означува прилично кружен недостаток. Дупките се празни. Често пати, дупката е премин што влегува и излегува. Понекогаш погледот излегува низ дупката и погледот се влегува низ дупката. Дупките се гладни, би сакале да се полнат. Поривот на сето битие е да се задоволиме. Реалноста има дупки. Овие се толку транспарентни што никој не може да ги види, ниту физичар со неговиот одличен апарат. Недостаток на облека може да се забележи кај голи луѓе. Отсуството на миризба, од друга страна, останува гладно и невидливо. Површината има тенденција да биде празна. Ако оваа празнина се наполни, површината брзо исчезнува, станува тенка. Естетот пропишува боја на површината, така што ќе добие поголема самодоверба.животно

Класичното животно има четири нозе, „трева“ или лае. Концептот на животното е типичен случај за многу суштества кои имаат малку заедничко. Animивотните немаат лисја и не можат да направат атомски бомби. Animивотните се луѓе со заднина. Сепак: еден ден животните ќе ја разберат теоремата за нецелосно на Гадел. - Но кога?

Природата може да биде сурова и нераскинлива. Исто така постои и природата на сонувачите: оваа природа е рај на луѓето дури и пред падот на човекот. Природата на Германецот Чарлс Дарвин изгледа вака: борба на силните против уште посилна. Нашата втора природа е културата. Нашата трета област се нарекува вештачење. Никој не сака да живее таму.Леден цвет

Странска моќ од Шведска е направена од најстудениот мраз. Оваа моќ има форма на една стара девојка по име Ајзблум на земјата. Цвет изработен од мраз, убав цвет. Цвеќињата потсетуваат на пролетта, бидејќи ова е времето кога свежите цвеќиња обично цветаат во млада топлина. Како и да е, нашиот леден цвет цвета во исцрпувачката студена зима. Сите други луѓе, кои исто така се направени од мраз, ги носат мраз цвет. Агнис е исто така направена од студ, таа е направена од запален мраз. Агнис го гледа Ајзблум и е воодушевена. Фригидите се секогаш најжешки. Како продавач на сладолед, г-дин Сампфштајн е зачудувачки. Неговите ледени топки имаат експлозив што се пали кога тој е долг над планините. Ајзблум го гледа г-дин Сампфштајн: Таа станува шок,рулет топката се тркала во нејзината глава. Никој не знае дека топката ќе застане во застој во одделот од седумнаесет. Со Агнис ќе бидат тројцата. Ледени топки или топки на рулет, топки се исти. Куршумите се лошата банка на судбината. И сега се пробиваме во оваа банка и го ослободуваме лудилото. Сите се тотално луди: Ајзблум, Агнис и г-дин Сампфштајн се заедно во една кутија. Дишете во лудило: Ах, тоа е добро. Конечно тие се бесплатни!Агнис и г-дин Сампфштајн се заедно во кутија. Дишете во лудило: Ах, тоа е добро. Конечно тие се бесплатни!Агнис и г-дин Сампфштајн се заедно во кутија. Дишете во лудило: Ах, тоа е добро. Конечно тие се бесплатни!крв

Крвта тече внатре како густа и моќна топлина. Човечката крв е многу лична сè додека сеуште кружи во неговите вени. Крвта кружи, па затоа е заоблена. Крвта го зајакнува неговиот круг. Екстерната крв во ладниот и бездушен медицински шприц е веќе мртва. Колку е страшно! Само влекачите крварат ладно. Освен ако сонцето не свети на зеленото крзно на влекачот. Секој вампир знае дека кога месечината свети, крвта е црна. Вие не можете да видите ништо во текот на денот.Оган

Оган танцува со жесток пламен. Дивото горење ја уништува издржливоста на горивото. Топчињата на топлина pиркаат во просторијата, трескави заби се каснуваат себе силата на црвената бура му дава на околината аура на топлина. Килиите на огнот умираат во пепел. Пожарот е импресивен, но ја зема својата супстанција од гориво. Неговата храна се јаде побрзо од зготвената, многу побрзо. Топлината на огнот спие меко во просторот на бесмртност. Кога топлината полудува, станува топлина.општо

Генералот покажува исто толку лице колку што е потребно. Специјалното нешто покажува многу појасни рабови. Генералот е ист насекаде, честопати се искажува со иста работа. Во пејзажот на сè, генералот може да се најде на секое место. Сивиот чичко на генералот се нарекува просек. Генералот треба да се прилагоди на специјалниот, што создава стрес. Генералот дава сигурност кога одите на одмор во непознато.Стоечка сенка

Стоечката сенка секогаш мора да остане да стои, иако може да оди каде што сака. Ако стоечката сенка сака да се движи, околината наместо него се движи покрај него, тој самиот застанува. Значи стоечката сенка може да се движи и сепак мора да остане на истото место засекогаш. Стоечка сенка нема компанија. Секако дека има и други сенки што стојат, но тие се на друго место.Краток спој

Патеката води кон целта сè додека ниту еден езотеризам не оди на тоа. Краток спој го скратува начинот на живот. Многу брзо тој оди на начин што не постои. Како резултат, му недостасува искуство. Неговиот успех е жежок и празен и без месо, но краток спој има харизматичен ефект. Најкратката патека е секогаш краток спој, целта е наречена глупост. Краткото коло дејствува без раст, тој оди без патека. Јоаким Ернст Берент напиша книга: „„ Нема шанси, оди само: Да се ​​биде во природа “. На патот кон презентацијата на својата книга, тој беше прегазен од автомобил.Оди

Се исплашите дека одењето може да престане. Но, одењето е одлично: секогаш останува во рамнотежа. Стоечки потези во ходникот. Сепак, лежењето никогаш не работи.небото

Наведените планини немаат проблеми и се среќни што се зголемуваат и се толку големи. Небото исто така е среќно кога планините го посетуваат. На големо небо, исто така, треба убедливост.причина

Причината е подолу. Тоа е основа, под, подножје и основа. Ако погледнете на дното, тогаш станува бездната. Не можете да ја видите гравитацијата таму. Крајот и бездната неизмерно ги смируваат нервите. Најдобрата активност за луѓето е да се дојде до дното на нештата. Само плашливите зајаци претпочитаат да направат нешто корисно, затоа што корисни светот пропаѓа.Подземје

Подземјето лежи под светот. Скоро веќе не му припаѓа на светот, вие не го знаете, затоа не се чувствувате како дома. Мртвите лежат под земја; тука е и изворот на плодност. Како инаку би растеле сите растенија?облак

Облакот е овца на небото. Облаците се секогаш тажни. Тие често плачат. Но, тие исто така го штитат добитокот од агресивното сонце. Облак ги впива добрите и лошите страни на луѓето. Може да кажете од нивните облици што дошол часот. Движење и вода танцуваат заедно во облакот.нечистотија

Не треба да ставате нечистотија во салатата. Инаку болеста се заканува! Нечистотијата е физички еквивалент на гревот. Раната може да се види како загадување, затоа што раната често формира одвратна кора на работ што личи на нечистотија. За возврат, загадувањето или дамките укажуваат на вина. Некој е расипан. Дали сме повредени затоа што бевме премногу несовршени? Или сме несовршени затоа што бевме повредени? Или, ние сме виновни за кршење на нешто, закон или личност? Но, ние не боли! Ние сме совршени и невини! Секој што тврди такво нешто е штетен и затоа е виновен.Секс во затвор

Идовите на затворот формираат срце. Неговите надворешни wallsидови се црни од надворешната страна и црвените однатре. Затвореникот Распутин веќе не е најмладиот, но ниту тој е најстар, затоа што тој сè уште има акни. Во Германија е затворен и: Распутин и Германција одат заедно во кревет. Распутин стравува дека Германија ќе се занимава со сифилис. Германија ја напушта Распутин. Таа веројатно мора да го направи Пипи за момент, но нема да стигне далеку затоа што сме во затворот на срцето. Затворот е зграда што не може да се избега. Распутин стои пред огледалото и ги изразува своите мозолчиња. Гнојот се распрснува на сребрената невиност: Тотално одвратно, о.Стаорец и атомска бомба

Стаорците се глувци кои поминале од мегаломанија. Тие најдобро толерираат радиоактивност од сите живи суштества. Сигурно еден ден тие ќе станат кралеви на земјата. Стаорците се убиваат едни со други, тие се многу слични на луѓето. Погодете кој може! Како и да е, стаорците се попаметни од луѓето, затоа што учат многу брзо да не јадат отровна храна кога ќе забележат дека нивните совети умираат. Затоа отровот од стаорец не е трајно решение за истребување на овие пеколни суштества. Во средниот век луѓето биле мачени од стаорци, денес стаорците се мачени во научни лаборатории. Ова е победа за човештвото! Од жртва до сторител! Во индискиот храм Карни Мата, симпатичните стаорци се негуваат и се грижат. Сепак, на Западот има само расипани канализациски стаорци.Во Кина има дури и стаорец како хороскопски знак. Но, асептичниот Психосаурус вели: „Ние веќе не живееме во средниот век! Далеку со одвратните носители на инфекција! Зошто политичарите не прават ништо? Никогаш не прават ништо! “Кинк

Не можете да допрете кинки затоа што е далеку од редот од кој танцува. Ако ништо не тресне, тогаш има работи. Податоци оди од тука до таму. Толку е нормално што ве тера да се чувствувате депресивни. Научниците и архитектите како линии. А линија не јаде живот. Линијата акумулира живот и добива енергија од неа за да може да ја загрее просторијата до умерено 20 степени.Истекува

Наклонот е падина што се наклонува според популарноста на наклонот, свртувајќи се кон агол што одговара на наклонот на наклонот. Ваквата тенденција не е произволна, но одговара на theубовта кон склоните.Па добро

Доброто е дрво кое дава плод во текот на целата година. Неговото дрво е со цврста крв; нејзините лисја можат да се смеат. Шарената е добра, сивата е лоша. Theаволот јаде добро. Доброто може да се состои од себе. Но, злото зависи од уништувањето на доброто. Оттука, злото никогаш не може да надвладее.се состојат

Солта се состои од натриум и хлор. Стоењето стои на свои две нозе, но егзистенцијата треба супстанција како земја. Постоењето има потреба од делови од кои се состои, не може да биде самостојно. Најгруб постои. Терминот „акции“ е многу близу до оној на супстанцијата.Глувче и лилјак

Глувците имаат четири нозе и трчаат наоколу според Божјата наредба. Сепак, некои глувци ја занемариле својата судбина и се разнеселе. Цел ден висат наоколу мрзливо (наопаку) и ноќе има забава (пиење крв и нешта). Глувчето како лилјак е слеп. Тоа е Божја казна за нивните гревови. Како итно решение, летачките глувци сега треба да ги видат со ушите. Тоа е одлично.тенка

Тенките жени брзо седат на обвинителна клупа од анорексија. Обвинети за беспрекорни и совесни совети. Ако тенката сака да добие тежина, тогаш треба да се нарече „тенок“. Тенката понекогаш има поинтензивен ефект од густата, затоа што може да смести многу суштина во нејзината слатка стомакот. Затоа, тенката е често поинтелигентна од густата. Ова не важи за вежби со тенки табли, затоа што имаат густа табла пред главата.Пирична победа

Јас се викам Шмит и сум мртов, водев грешен живот. На моето работно место во Satan & Sons, мојот алчен шеф се претвори во нота од 100 евра. Ја чувствував мојата шанса за блажен живот по смртта: брзо ја ставам банкнотата во мојот паричник и на надворешната кожа нацртав распетие. Мојот шеф беше заробен. Само по неговото уверување дека нема да одам во пекол по мојата смрт, повторно го отстранив крстот. Набргу потоа, несреќно се лизнав на кора од банана пред АОК и паднав со задниот дел на главата на тврдиот тротоарот. Бев мртва веднаш. Како што беше ветено, јас не одев во пеколот, но тие не сакаа да одам на рајот ниту затоа што го победив злото,но сепак не го направив добро. Сега постојано се шетам напред и назад помеѓу рајот и пеколот и веќе не знам што да правам.Страдаат

Фред: Страдањето е тотално непотребно. Кој идиот всушност го создаде светот?

Детлеф: Страдањето штити од идиотски акции. Ве спречува да пиете премногу пиво. Злото води кон добро.

Фред: Зар не постои друг начин? Вид на ovingубов?

Папа: Бог е непогрешлив (како мене), тој веќе ќе знае зошто го создал светот на овој начин.

Мефисто: Јас сум дел од таа сила што секогаш сака зло и секогаш создава добро.

Берт Хелингер: На повисоко ниво, злото е исто така добро.

Фред: Јас живеам на земјата; земјата е пониско ниво, повисокиот степен не ми користи. Ништо од ова не е многу убедливо.

Детлеф: Пострада и богот на сонцето. Умре како личност на крстот и воскресна во третиот ден.

Фред: Тоа е во солидарност со него. Веќе се чувствувам многу подобро.Алаху Акбар

Бог е поголем од ... Бог е секогаш поголем отколку што може човек да замисли. Да бидам на безбедна страна, не сакам да напишам ништо лошо за Бога, никогаш не знаеш. Освен ако Бог не е ѓавол. Дали вистинските богови се злобните богови? Или, нивното постоење се храни со јадење што е добро? Ако има само еден Бог, тој навистина може да го нарече само Алах. Двата неутрални и сеопфатни А-звуци се оддалечуваат од бесконечниот L-звук. Ако има неколку богови, тогаш станува побоен и lубовен и, исто така, повеќе разбирлив за луѓето. Секој бог меѓу другите богови има своја област на одговорност. Алах повеќе не треба да има 99 имиња, затоа што има 99 богови. И стотитиот бог веројатно ќе ги обедини сите богови, па се претпоставува.Фанатичката поларизација во добро и лошо се раствора во мноштвото богови. Понекогаш боговите се нарекуваат и ангели, архангели или повисоки суштества.лук

Лукот е застоена свежина. Прстите му се поделени. Вистински расцеп во личноста ги има своите корени. Однадвор, сепак, кромидот покажува униформност. Лукот помага против вампири и вештерки. Клубени ја зајакнува крвта и ја прави толку неподнослива за паразити, што дури и вампирите го губат апетитот. Шизофренскиот праз, исто така, убива физички паразити, како што се тенија и пулфрактивни бактерии. Лукот ја дели човештвото како чадот од цигарите. На некои им се допаѓа: тоа се добри луѓе. Лошите момци (на пр. Вампири, вештерки, нацисти, детски ебери, капиталисти и гласачи на зелените) се чувствуваат одбиени од неговиот мирис.Договор со ѓаволот

Можете брзо да станете еден од убавите и богатите со склучување мал договор во канцеларијата за услуги на Сатаната и синовите: Изведувачот (ѓаволот) ја исполнува секоја светска желба. За возврат, изведувачот им ја остава својата пост-смртна душа на анатомистите од пеколот за истражувачки цели. Договорот е правно валиден со капка крв од изведувачот.Чума

Арнолд фантазира за чума што доаѓа над земјата и ги убива сите лоши луѓе. Добрите не се разболуваат на прво место или лесно ја преживуваат инфекцијата. Арнолд е еден од добрите момци, се разбира. Иако, како може тој да биде толку сигурен? Што е со тоа, ако чумата само ги убива добрите момци? Тоа би било значи, но типично за неправдата на овој свет. Арнолд станува исплашен и сака да се вакцинира против судбината, иако знае дека не е можно.да сече

Свеста се сечи во нештата. Сечењето е поелегантно од убодот, поради што комарецот нема титула на благородништво. Силните души имаат цревата да земат храброст, кукавите немаат лопати дома. Вие не треба да го исечете прстот! Па луѓе: само внимавајте! Бојата на исекот се нарекува острина. Топла пиперки и секс-бомби исто така може да бидат малку зачинети на моменти.сиромашен

Оружјето се протега. Во рацете, рацете почнуваат да цветаат. Рацете рафинираат во рацете, рацете се засилуваат со алати. Гранките се рацете на дрвјата.граница

Границата ја одделува едната од другата. Почнува или завршува на границата. Границата претставува брод за живот. Крвта треба вени за да живеат. Куќа го ограничува живеењето по нејзините wallsидови. Кога живее надвор од својата куќа, тој се удави во морето на бездомништво.

Плочата има заоблен раб. За разлика од рамката, работ завршува восочување на неговиот сопственик. Рамка е украс, тоа е принуда да се запре пролиферацијата.

Терминот „свет“ го опишува пејзажот на сè. Светот може да се разбере како убиствена големина. Овој свет нема крај. Човечкиот поглед не наоѓа поддршка во бескрајните улици. Безбеден свет е затворен на неговите рабови. Таму безбедниот свет го прифаќа неограничениот со рацете на крајност.светла и темна

Густав е слеп на двете страни. Нозете не можат да видат ништо. Тоа е добра работа, затоа што ако не можете да видите ништо, не се чувствувате депресивни. Затоа Густав е среќен. Постојат луѓе кои имаат слеп датум. Премногу сте слепи за рандеву. Лилјаците гледаат и црно, но слушаат светло. Дали светлината е слепа за темнината? Дали темнината ја гледа светлината?месечината жена

Месечината се смее во мракот. Тој може да се види во целост. Како полна месечина тој е машки. Инаку таа е женска. Или беше обратно? Месечината плаши страшно низ небото. Тој не сака да биде виден; само волците, лилјаците и гаврани им е дозволено да го сторат тоа. Месечината владее тајно во областа на злото, тоа е измама со тркалезни образи, тоа е стара loveубов, сјајна темнина наречена месечина. Месечината сјае најсилно кога пристојните луѓе спијат.момент

Има само еден момент и секогаш е ист. Само моментот е момент. Множина „моменти“ нема смисла. Значи нема време. А сепак, часовникот скока. Затоа часовниците се лажговци.меморија

Луѓето воопшто не можат да се сеќаваат. Ние го гледаме минатото од сегашниот момент. Секој ден се сеќавате на различно минато. Како навистина беше, неповратно се изгуби.Оригинална крава

Во почетокот имаше млеко. Универзумот е создаден од млеко, затоа зборуваме и за Млечниот пат. Млекото потекнува од вимето на оригиналната крава, големиот МУУ.свежо

Свежината пее како светлина во влагата на животот. Свежото месо е поздраво од расипаното месо. Сок од овошје посвежо од крвта, затоа што животното се збунува во алчноста.Urtелки

Tелките се антички ембриони. Тие се од време кога воопшто немаше време. Нивната материја е исто така различна. Не се состои од најмалите честички, туку блага пулпа бидејќи цврстината работи во линија од овде до таму. Вистинската земја никогаш не умира.пропаст

Ветерот тајно дува низ урнатините на распарчивиот замок. Темни wallsидови се празни од настани. Невремето беше вчера, лузните се денес. Глувчето може да напише и да ја раскаже хартијата приказната за мртвата пропаст. Птиците летаат над црвената вечер сонце и исчезнуваат никаде.Ур

Ур секогаш доаѓа на прво место. Причината, потеклото, примарната супа, Уран, сторливиот добиток, предок, исконската шума, големиот тресок, и секако сертификати и рустикани прабаби и дедовци. Вторите сè уште не беа запознаени со терминот крајно опасен. Првенствено опасно во Виена значи нешто што е особено опасно.лажни вести

Земјата е рамна! Ако земјата беше сфера, тогаш луѓето од Нов Зеланд би паднале од земјата. Нека НАСА ги залепи своите лажни фотографии до газот. Тие мора да имаат душкаат премногу месечен воздух!Почеток

Почетокот може да започне одеднаш како спринт или да лази како маглата во есен. Растенијата ртат и бебињата се раѓаат без микроб во болницата. Почетокот значи крај: раѓањето на бебето ја прекинува бременоста. Почетокот сè уште не се знае себеси: само на крајот знае самиот почеток кој беше.деца

Децата јадат детско чоколадо. Возрасните јадат возрасно чоколадо. Двете производи вкусуваат како чоколадо. Како што можете да видите, децата не се ништо посебно. Тие се јадат чоколади како тебе и ти. Децата не треба да се напојат ниту, иако одат во градинка.Агарик

Adолчка од жабиња ја сака својата слобода. Треба дожд одозгора. Но, црвената печурка одбива да ги прими Божјите импулси. Аватарот на мувата би сакал да го задржи сè под контрола. Дури е сопственик на камшик. Доминантноста е важна за тоа. Дожд паѓа на мувата агарична. Габата забележува дека има и други работи освен доминација, но агарот не се осмелува да се отвори. Тогаш тој го прави тоа, затоа што е храбар. Стравот доаѓа од горе надолу во печурката. Еј ова Тој сега не е повеќе жаба, туку мал глушец, кој сака да живее средна класа во својата пештера. Но, ова не функционира. Глувчето студира филозофија и го обновува светот и станува славно.молња

Мартин Лутер и Пол беа погодени од гром. Брзо како молња, тие станаа просветлени луѓе. Дали гром ќе нè погоди подобро? Или, гром е само краток спој што создава лицемерие? Itе мора да го испробате за време на следното грмотевици.FФ Кенеди во Билефелд

Наводна теорија на заговор вели дека градот Билефелд дури и не постои. Од одредено време веќе не беше можно сенките да го прикријат непостоењето на Билефелд. Затоа им беше важно да го претстават заговорот како обична теорија или шега, така што никој не би ја сфатил дека фалсификувањето на Билефелд е разголена вистина. Но, за среќа, постои Бил. На 24 јули 1963 година, Бил Клинтон го посети американскиот претседател Johnон Ф. Кенеди во Белата куќа и ја затресе раката. Клинтон извика: „Јас ќе бидам претседател!“ Со овој магичен чин, Клинтон ја украде својата судбина и идентитет од тогашниот претседател Кенеди. Резултат: Кенеди мораше да умре. Или поточно неговиот допингергер.Вистинскиот Кенеди беше замрзнат. Кога лажното постоење на Билефелд се закани дека ќе излезе на виделина, Кенеди повторно беше одмрзнат. Откако поминала козметичка хирургија и интензивна обука на германски јазик, Кенеди сега е лорд градоначалник на градот во сенка на Билефелд под лажно име Пит Клаузен.Брадите

Синдбарт: Еј ти, можам да те видам!

Ветерница: лудило! Јас исто така и ти Неверојатно е кога сметате дека двајцата не постојат.

Синдбарт: Кога ќе се сретнат две лица кои дури и не постојат, тие стануваат реални во однос на едни со други и за едни со други, затоа што и двајцата се среќаваат на исто ниво, имено нивото на непостоење.

Ветербарт: Ретко се среќавате со неговиот вид. Ретко се реализирате. Треба да ја искористиме можноста да имаме долг разговор за измама и вистина.

Синдбарт: Одлично, ќе бидам таму.море

Морето може да си дозволи себеси величина затоа што чува тајна. Морето е составено од солзи на боговите (солзите содржат сол). Морето е храна за земјата. Меѓутоа, жедта на пустината веќе одамна се исуши, пустината повеќе не треба да живее.Информатичко општество

Арнолд Хајтерман не гледа телевизија или го чита весникот. Само наслови. За Ото Нормал, она што е актуелно е важно, сè друго е неважно. Арнолд е заинтересиран за поголема слика, а не за мајотеките. Покрај тоа, никогаш не знаете дали информациите се точни. Доколку насловот треба да гласи: „Утре светот ќе заврши!“, Г-дин Хајтерман сигурно би ги прочитал информациите во целост. Крајот на светот навистина може да влијае на вас, од лични причини.вода

Водата сака да се движи. Ако природата го дозволува тоа, исто така тече. Водата е свежа и пее само по себе. Светлината сјае со движењето на нејзините бранови. Водата е насекаде каде има живот. Водата е нестабилна сè додека не се потпира на дното. Влажноста ја облекува водата, голотијата на водата останува недопирлива.жаби

Не треба да биде жаба, а не исплашена жаба. Секој што е изграден блиску до водата како жабата сè уште живее во душата. Душата и езерото се иста вода, тоа го знаат рибите и жабата. Вие навистина не можете да се исплашите од вода, можат да имаат само суви животни. Прашајте го страшниот зајак! Не страшната жаба! Frабите никогаш не излегуваат од пубертет. Theабата е риба што не му ја донесе на животинското животно: неуспех на еволуцијата. Тој веќе не е риба, но не беше доволно да се направи мајмун. Frабите се сè уште зелени зад ушите, а не само таму. Честопати жабите добиваат мозолчиња, но потоа тие се нарекуваат жаба.Диви свињи

Диви свињи скокаат од покривот на една куќа во магливиот град Рим. Дивите свињи со грб го погодија тротоарот подолу. Дивата свиња не скрши ништо, таа лесно се расплетува и живее понатаму. Таквата дива свиња е навистина робусна. Крвта ти не опаѓа. Нејзиниот сок од оган пулсира безвременски низ тркачката патека на вените во моќни удари.Чувства

Чувствата немаат боја. Тие се неверни силеџии, нивната единствена поддршка е неиздржаност. Дали би го изнајмиле срцето на чувства Чувствата се жешки за толпата и масата, тие стануваат посилни и послаби, се враќаат незамисливо како коњите на рингишпилот.Пад

Широчината на светот тоне во длабочините. Сè оди да спие и Месечината е на небото. Неговата сребрена светлина тече во несреќа. Една рака сака да ја зграби Месечината и тоа го прави: Ја смачи месечината. Сребрена крв што е подеднакво црна, таа бега од топката што некогаш беше месечина. Светот се тресе.убие

Смртта го негира животот и го прави возможно во исто време. На што треба да живее орелот? Што треба да се срање во грбот? Тој може да живее само со убивање на други животни. Како човекот! Веганите се добрите. Но, и тие мораат да одговорат на повикот на природата. На крајот на краиштата, растенијата се и живи суштества. Веганите се недостаток на витамин. Нивната невиност ги прави да изгледаат бледо, тие се биопампи. Веганите ја пијат крвта на моралот. Најголемиот предатор е човекот.Мртвиот ТВ-гледач

Телевизијата е вклучена и пред него седи скелет. Неговите празни коски на черепот не забележуваат ништо од програмата. Некој ја исклучува телевизијата: Човекот со коски сега сфаќа дека недостасува нешто и се лути. Само при повлекување, смртта забележува дека е мртва.значење на животот

Целта на животот е да го нахрани големиот агроном. Барем тоа е мислењето на Др. Lightbrain. Тој верува дека следново: Од далечно небо големиот земјоделски економист сее семето на нашата душа во почвата на реализација. Преку животно искуство, микробната душа прераснува во продуктивно уво на душата. Големиот земјоделски економист жнее ова уво по нашата смрт и го троши. Д-р Мозокот е близнак на д-р. Lightbrain. Секое утро, Др. Мозочната светлина се фрла по целиот мусли кога размислува за суровата теорија на неговиот брат.Сонце

Сонцето е срцето на светот, во него има повеќе простор отколку во вселената. Таа има голем, блескав стомак. Сонцето го раѓа светот. Сонцето го јаде светот. И двете подеднакво. Сонцето е сè. Бело е кај старите, жолто е кај младите. Сонцето нема брчки на лицето.беснило

Вампир изгледа во огледалото: човек со црна коса и очила изгледа од среброто, има бледо лице. Вампирот смета дека таа изгледа како нормална личност во огледалото. Undead само се препознава себеси во огледалото, ако гледа директно во рацете и телото, тогаш тој не гледа никој. Не е нормално, дури ни за вампири. Сигурно има беснило.растенија

Растенијата се зелени животни кои не можат да одат. Неговите лисја се камења направени од вода. Сончевата светлина ги прави сите зелени. Каменот, водата и сонцето одеднаш даваат живот. Фабрика се состои главно од раст, ужива да расте. Растењето нема гени, ги запознава секој момент. Планот не расте, дури и ако го спроведете. Растенијата, од друга страна, растат необично со животот.тешка

Неколку густи черепи ги погодија главите во тврдоста. Цврстината нуди отпорност и издржливост. Скелетот е тежок. Обично, тврдата останува тврда. Сепак, пенисот е понекогаш тешко. - Само зошто? - Работ на цврстина е како наметнувачка линија во собата. Рабовите не треба да се занемаруваат, вие би можеле да ја испукате главата на нив. Кога се судираат два ида, судирот се нарекува раб. Значи, работ е резултат на судир. Значи, тоа не е за слабо срце. Камења се исто така тешко. Камен е работа, нема лице, бидејќи камен личи на други камења. Сите работи се еднакви во нивното битие. Шкаф, маса или четка за заби, сите овие се само работи. Камењата лежат насекадетие се нарекуваат реалност. Можете да ги уништите черепите на другите луѓе со камен. Тоа беше важно во каменото време. Денес некои камења веќе можат да зборуваат, овие камења се нарекуваат „мобилни телефони“. Ако размислувам за тоа правилно: Постојат и прекрасни камења, имено скапоцени камења. Змејовите ги собираат.соберат

Собраните се густи, понекогаш и тесни. Она што се собира дава сигурност како попис. Или тоа е товар. Она што се собира е потешко од собирањето. Ако собирањето е потешко од тоа што е собрано, тогаш некој зборува за „лов“.ѓубре

Излишниот не е интегриран во растењето. Излишниот не ја запозна течноста за време на неговото размножување. Додека преливот може да биде богат, понекогаш донира, излишниот не само што е бескорисен за ништо, туку и ја спречува живата супстанција во нејзиниот понатамошен развој. Излишно е само ѓубре.Квик

Хуго има чудак. Неговиот чудо е дека негодот на неговиот екран го мачи. Тоа го тера Лудо лудо. Со децении, Хуго имаше чума во лицето. Постојано стоејќи пред огледалото, тој погледна во неговиот јоргован сè додека неговиот дерматолог не ја испушти испакнатината. Хуго има јорган со јоргани. Но, само со индивидуални квирки. Ако сè е маано, како што е потполно изгребано прозорецот, на Уго не му пречи. Хуго навистина има чудак.удар на глава

Празната мисла ја храни неговата исушена снежна жена. Сивата снежна жена се нарекува невроза. Таа е потполно безопасна, таа е Вуди Ален. Може да се смеете за невроза, бидејќи необичните луѓе се смешни луѓе. Но, стариот снег не е толку безопасен во реалноста. Во снежната жена не тече крв, но вчерашниот снег е досаден во неа. Стариот снег оди во психотерапија. Таквата терапија е исто така невроза, бела е како нов снег.Терапија со парови

Кучето и мачката одат во терапија на двојки. Терапевтот е хиена. Кучето и мачката сакаат да ја спасат својата врска. Терапијата не успева. Само зошто? Што може да биде тоа? Секако со терапевтот, сите тие сами имаат проблем.Забрана за хумор

Чеплин оди во подрум за да се смее и да го задржи друштвото на труповите. Тој мораше да убие многу луѓе за да добие пари. Страдањето на овој свет и на жените не треба да се искористи. Чеплин се залага за општа забрана за хумор низ цела Германија, со исклучок на таканаречените центри за смеа, во кои луѓето можат да се смеат гласно откако ќе платат такса за хумор.Смеј се

Смеата е среќна со усните. Сериозната смеа се претвора во смеа одговара. Смешниот смеа не може да се издигне од троседот на буржоазијата. Вистинската смеа не е смешна, тоа е само среќна. Само компулсивната пукнатина се шегува од дрвото на страдањето.тотално смешно

Изолд: Детлеф, со тебе никогаш не знаеш дали се шегуваш или дали си сериозен.

Детлеф: Многу е едноставно: ако сум забавен, тогаш сум сериозен и ако сум сериозен, тоа е само шега.

Изолд: Како можам да кажам едно нешто за разлика од другото?

Детлеф: Првиот е случај дури и во денови, а вториот е случајот во необични денови. Или беше обратно? Јас сум тотално збунет.

Изолд: Се лудувам со тој човек!Климатска промена

Ото прде.

Мис д-р Какебарт-Штралер: Човек Ото! Дали знаете што правите на озонскиот слој? Со секоја спокојна прдеж, не само што вашата кретеница станува поголема, туку и озонската дупка. Со секој прдат, метанот се прелива во атмосферата, која ја загрева земјата. Не прди! Мора да ја спасиме животната средина!

Ото Штралер: Имате право, Мауси, сосема во право. Одам на таванот сега, храни ги гулабите.во дивата шума

Во дивата шума, корените на дрвјата ја напуштаат својата почва и течат низ земјата. Мирот не се враќа, но таа оди на авантура. Преминува преку планини, оди по долините. Понекогаш и таа скока.ролна

Тркалање или заокружување е движење на круг околу неговиот центар. Тркалањето на тркалото е заробено. Самата ролна не се тркала, останува неподвижна во однос на својот центар. Ако ролната се префрлаше од круг на квадрат, слободно би се движело. Велосипедот само забележува дека пејзажот се движи покрај него, самиот велосипед запира.Одмор и вежбање

Одмор ужива во нивниот идентитет. Одморот може да се дефинира како отсуство на компулсивно надворешно движење. Значи нема одмор во диско. Ниту на автобахан. Движење одвнатре со одмор е сосема можно. Постоењето има одмор. Исто така, постои и компулсивно смирување на Зен будизмот. Таквиот одмор е добро негуваната смрт на земјата, таа се заснова на сузбивање и уништување на верност. Меѓутоа, вистинската смиреност живее во слобода.татнеж

Колибри лета кон забавна палата каде луѓето се вртат. Во палатата живеат 52 безглавни луѓе. Никој и сите не се крал и будала во исто време. Луѓето во палатата се хермафродити. Вие би можеле да го направите тоа со себе, ако се чувствувавте како тоа. Но, тие се повеќе заинтересирани за дизајнирање светови за игра: Тие се гушат. Забивањето е сериозно коцкање. Овде соработувате со Јојос, кралевите. Како будали, кралевите ги положија своите круни во големата сала под фонтаната. Круните служат како гнездо за колибри. Кинг Кримсон пишува сериозна глупост. Не можете да зборувате со таков човек.работа

Работното потење во земјата на никој не е, што е исцрпувачко, затоа што наместо 'рбетот, работата има градите на благодарност, украсена со гордост. Нивното исполнување наоѓа работа во срцев удар. Оние што работат можат брзо да ги заборават телата во подрумот. Работа копнееме за откуп, но никогаш не би признала тоа. Работата е слепа, не забележува дека работи, само знае. Христос како Откупител одамна е надвор. Човекот се редемира преку работа: Во психотерапија работите сами.

Вистинското движење е во рамките на. Коњот се движи само по себе, но автомобилот е управуван од коњската сила на неговиот мотор. Движењето има тенденција да се движи на змија, имено во бранови. Одење, пливање, летање или возење, сите овие се движења. Денес, главно, се движи наоколу. Можеше и таму да се пресели. Но, никој веќе не може да го земе. Останувате на лице место.ветер

Ветрот го гали лицето на Фриг. Времето истекува. Водата исчезнува во дупката. Сè што работи, бега. Урината тече, солзите течат. Никој не е со Фриг, само ветрот. Нозете ви се покриени со дебели чевли. А што ако шеташе со голи нозе? Тогаш ветрот ќе ја однесе, а Фриг ќе беше слободен. Нејзините тешки чевли се товар на нејзиното минато. Во нејзината коса дува ветер наречен Вахуна. Слејпнир, коњ со осум нозе, се лизга покрај Фрига. Фрига е фасцинирана, може да се стави на коњот кај богот на ветрот и да се носи многу цврсто, босо, без.направи

Најчистото дело го прави машината. Машината не чувствува ништо, така што работи од чист очај. Таа ги прави сите движења на рацете што ги правеа досадните работници во старите времиња. Рачки без чувство или живот, само механика, движење без значење, само цел. Колку е убаво кога машина работи глупави за нас. Но, креаторите на машините еднаш сами засадија глупост. Машините ќе продолжат да нè тиранираат однадвор со нивната глупост. Вештачката интелигенција е диференцирана, но останува глупава. Ние самите сме само мачкам во големата светска машина.имот

Сопственикот ги нарекува своите раце свои. Атомите во неговите раце не припаѓаат на сопственикот. Атомите на неговата рака се погодни само за обликот на неговото его на позајмица. По смртта на сопственикот, поранешните атоми на неговата рака се погодни за поинаков изглед. Сопственикот се чувствува како дома во рака, тој е вкоренет во раката. Тој корен е неговиот идентитет. Не е самата рака.Лудото јаболко

Кора и пулпа живеат заедно во јаболкото. Двајцата се во брак? Многу повеќе живее заедно во јаболкото: сферично, зелено, овошно, што виси на дрвото. Јаболкото размислува: I Имам квалитети, но не сум мои квалитети. Ако се погледнам во себе, наоѓам само својства, но нема суштество. '' Јаболкото се лути на ова самознание: '' Сето тоа е хаос! Јас дури и не постои! '' Секоја карактеристика на јаболкото сега оди по својот пат. Сферичното оди кон север, зелената оди кон југ. Овошјето на запад и висењето на јаболкото на исток. Повеќе не е јаболко, никогаш не било. Јаболкото се разведе од неговиот лажен идентитет.Тој беше само фрлен заедно од неговото „Што ми припаѓа“. Каде е свежината на јаболкото? Таа седи во пабот и остава да трча!поезија

Поезијата значи кондензација на значењето во неговиот концентрат. Сепак, поезијата на писателите понекогаш е толку запечатена што читателот повеќе не може да го отвори полето за значење. Само авторот ја разбира содржината на песната додека пишува. И, дури и за авторот, неговата конзерва е премногу тесна следното утро.транспарентен

Транспарентниот лета наоколу слободно во очигледното, без да се крие. Дупките се главно транспарентни. Иако транспарентниот сигурно може да има тежина, тој не е лесно транспарентен. Транспарентното станува транспарентно кога станува незгодно.да фати

Со успех фаќањето на својот плен во мобилниот телефон. Затоа, главно рибите доаѓаат во специјална заробеништво. Тие се лизгави и живеат во вода што се движи, но сепак може да се фати.затвор

Криминалот вреди само ако не се фатите. Мајмун доаѓа во зоолошката градина дури и ако не сторил ништо лошо. Зоолошката градина е затвор за животни погоден за видови. Некои диви животни се затворени во циркусот. Децата седат во затворот на педагогијата на нивните родители. Wените се во затвор на финансиска зависност од сопрузите.врвна тајна

Тајната не смее да го гледа видот на другиот. Седи сам (или со заговорници) во својот бункер и евентуално го следи следново: се реди, празнува, се радува, врти искривени работи, запали, ги запали другите, се смее на тебе, се плаши, се заштитува себеси, одбива или има дете. Тајната: не знаеме што прави. Тоа останува тајна.да лета

Летање се лизга без нозе низ морето на пространост. При летање, горниот и долниот дел се играат едни против други. Птица има моќ без да го силува светот. Ова е генијалец. Но, жабите на жабите не можат да летаат, нивните крилја се волшебни. Крилјата на птиците се протегаат во смел. Тие се таму дома. Крилјата се рацете на летот, тие се изработени од сила. Птица може да лета слободно, без да се судри со мачка во поворката. Меѓутоа, еден вработен брзо се судира со својот шеф или со сериозноста на животот.светлина

Светлината лета лесно над загатките од загатки, таа едноставно минува тешки бе bellи. Светлината има тенденција да се најде одозгора. Дрво лебди на вода затоа што е полесно од водата. Балонот со топол воздух лебди далеку од земјата на синото небо. Лесната работа брзо станува невнимателна. Оваа глупава работа се случува лесно.снегулка

Снегулка паѓа внимателно. Таа е тивка. Снегулката доаѓа од друг свет. Тој му дава структура на овој свет, во спротивно сите магнетни полиња би пропаднале. На северниот и јужниот пол, магнетното поле паѓа во снегот. Од копните на земјата, снегот организира тајни промени во светот. Неговиот магнетизам продира во жителите на земјата и ги прави тешки граѓани.заштита

Таквата заштита е добра работа. Заштитата е првото нешто што ви треба: заштита на уставот, заштита на сала, производи за заштита на растенија, заштита на податоци и заштита на мисли. Вие не сте посетиле од Заштита на Умови? Доаѓа, само почекајте и видете.Цревата

Дигестијата џвака и џвака и џвака. Варењето џвака пофини и пофини додека храната не е толку добра што може да се интегрира во сопственото месо. Сепак, храната секогаш останува малку токсична. Земјата е отровна. Тоа не е наш дом. Ивотните можат да варат подобро од луѓето, тие живеат поблизу до земјата.земјата

Она на што стоиме се нарекува земја. Понекогаш се нарекува и почва. Стојат и земјата се цврсти. Земјата може да значи и хумус или камен. Она што е особено впечатливо за земјата е супстанцијата, таа е густа и тешка. Земјата е мирна, земјата е глупава. Големата голема мајка нема лице. Има ли таа топлина? Корените стигнуваат до земјата, ја разбираат и земјата. Корените се едно со остатокот од земјата.Пчели

Пчелите живеат во густа материја, навнатре. Пчела излегува таму каде што е студено. Паѓа мртва на земја како снегулка. Пчелите ја пуштија својата внатрешност како ладни снегулки. Се додека снегулката е замрзната, време е елка. Ако снегулката се топи, осаменоста е гола. При пиење на нектар, пчелите ги поврзуваат сите делови на светот и ја зајакнуваат гравитацијата, ја џвакаат силата на гравитација. Нектарот беше книга што сè уште не беше прочитана. Ниту од неговиот автор.Тежина

Тежината е обично голема по својата количина. Сепак, во водство, гравитацијата е мала. Гравитацијата се зајакнува. Тој има ефект само преку својата маса, а не преку неговата боја, бидејќи тежината е премногу темна за да биде шарена. Тешкотијата не разбира што е смешно. Смешен и тежок сон заедно само во шеќер. Дали гравитацијата потекнува од горе или долу? Кога топлината станува цврста, таа станува гравитација. Што е со каменот што не може да се тркала? Дали е премногу тежок или премногу тесен? Тој е премногу брутален! Тешката е помека од брутална. Дали е лесно тогаш? Така е!ветер

Тркала на ветрот распоредени над дрвја и куќи. Силата на ветрот не е видлива, само нејзините ефекти може да се видат. Ветрот го дува постојното. На ветрот дува глуварче, а и пепелта. Ветерот е многу минлив. Но, тоа секогаш дува.Пукнатини во мозокот

Имотот е единствен. Таа е негова работа. Количината е релативна, таа секогаш се мери со споредба. Лот нема сопственик. Изолд има голем стомак, но маснотиите не и припаѓаат на неа. Сè што е излишно има многу. Не е важно колку пукнатини има мозокот на Ајнштајн. Тоа е сопственост на мозокот што го прави свој, а не бројот на неговите пукнатини. Вие не можете да споредите јаболка и круши, само нивната тежина.песок

Поделбите на камењата се нарекуваат песок. Linидовите на песок се толку мали што повторно формираат единица како заедница на изолирани. Песокот потоа се чувствува како целина. Целата работа е ужасна, но песокот не може да плаче затоа што е премногу сув. Камените немаат ниту крв, ниту вода, дури ни како песок. Солзите на тажните гиганти донираат солена вода како морето. Затоа песокот често се наоѓа како плажа каде има море.Луѓе

Луѓето постојат само во множина. Едно лице не може да биде сам. Човечкото суштество како стадо станува „народ“. Толпа е составена од луѓе. Крвта на луѓето е крвта на нивните сродници. Меѓутоа, човекот има свој крвоток. Во случајот со античките Евреи, крвта на Авраам се спушта кон неговите доцни нозе. Луѓето и архаичните народи го имаат својот идентитет во групата, а не во самите себе.Вавилон

Вавилон не беше бебе: тоа беше преголемо за најголемите. Постојат и облакодери во Newујорк. Но, овие мора да бидат уништени од терористи затоа што сакаат да го изгребат Бога. Тие танцуваат околу златното теле, економскиот раст и козметичкиот хирург. Кога конечно ќе дојде Божјиот гнев и ќе ги разоткрие грешните луѓе во контејнер?најмали честички

Фред се стекнал со неовластен пристап до големиот акцелератор на честички во близина на Genенева ноќе и сега се лута во кружниот прстен: Гледа светло зелени честички кои летаат покрај него.

Фред: Здраво честички, дали можете да зборувате исто така?

Зелена честичка: Имам главоболка, тоа е лошо затоа што само се состои од глава. Бидејќи физичарите ме откриле, јас веќе не можам правилно да го ткаам светот. Дури и политиката спирала надвор од контрола.

Црвена честичка лета низ минатото: Го лепи јазикот на Фред, кој е дури и поцрвен од самата честичка.

црвена честичка: Ставам оган под газот на парите Обично парите се само информации. Мојот оган им дава вредност на информациите. Триаголник лета покрај, има око на челото.

Триаголник: Јас сум најголемата честичка што постои. Навистина мали честички постојат само во пеколот на физиката. Малото нема реалност. Пошироките работи стануваат, толку пореални стануваат. - Фред е само зачуден.

Хаосот е збунетост што креативните подморничари ја користат за да влезат во светот незапирлива од заштитата на умот. Хаосот е шарен. Хаосот го расчистува ѓубрето од минатото. Хаос танцува и не знам за што.пиши

При пишувањето, јазикот зборува тивко на звук, но светло во свеста. Писателите се скулптори на сигурност. Пишувањето е секогаш она што се пишува, дури и кога пишувате. Она што е напишано е конечно и трае подолго од доброто вино. Зборот пишува низ сите времиња.да танцува

Танцувањето е смело. Секој што танцува е луд. Но, танцувањето исто така може да биде кул кога сте невнимателна личност. Мислителите не треба да танцуваат. Танцот ја тресе нивната ментална јасност. Очајна поради недостаток на foodубовна храна, лудило како тигар го јаде расипаниот ред на злото: Слатките мачиња прават фреси-фреси!Ервин

Капки солзи паѓаат од небото. Тие се собираат на земјата за да формираат поток што отекува во една река. Ервин седи во кајака како се движи низ течението на солзите. Реката тече по горе. Пожарите горат на десниот брег на реката во чест на Вотан. На левиот брег е дрво со камена птица што седи на неа. Ервин продолжува да вежба на угорницата во кану. Сега врне снег. Кануистот гледа снежен човек на брегот помеѓу борови иглички. Очите на снежникот се живи, тие се очите на моќната мечето. Ервин продолжува да се вее на реката. Од лево, некој ја игра харфата. Бог е близу.вулкан

Една жена во црно со обоени раздвојници пие со ладното. Летаат заедно над starsвездите, под starsвездите, меѓу starsвездите. Itsивотот на Титаник се појавува во неговото тоне. А чамец со свиткана хартија лебди необично во водата, внимателно лебувајќи кон извор на вода од мочуриште: тресне! Пепелта паѓа одозгора. Конечно пукна Eyjafjallajökull.вклопуваат

Фит се наоѓа во спротивно како loveубов. Како што е поврзано, фитингот го надополнува едното и другото преку слична услуга. Сè се вклопува заедно во една структура. Пивото, цигарите и пепелниците се на кујнската маса на г-дин Алки. Има смисла, тоа одговара. Кујната на г-дин Алки е структура. На Интернет, Хинц и Кунц се заедно во големиот светски каталог. Хинц и Кунц се поврзани само преку нивното постоење. Интернетот не е ткаенина, туку глупост.нешто

Нешто е сиво во своето битие; тоа е, ништо повеќе. Работите се безлични. Безличниот свет на машината на нештата владее со земјата: Интернет на нештата. Работите се соберат за да формираат светски нешта. Сатаната веќе долго време го имаше светот во неговите канџи. Во случај на живи суштества, никој не зборува за работи затоа што тие самите се движат. Но, една млада работа може да се движи сама по себе. Тоа е нешто.Мерка

Може да биде вистинска мерка, со lубов печена од пријатели богови. Како учител, болната мерка става ограничувања на моќта пред носот на ученикот. За ученикот тогаш мерката е полна, неговиот живот се акумулира, а индустријата може да произведува електрична енергија од браната.сè

Сето ова е додаток на многу работи до границата на целосно отсуство. Дали е сето тоа сега? Целата работа е барем добро заоблена. Како што се очекуваше, целата работа треба да заблеска на нејзиниот раб, но таму останува сива. Тогаш индустрискиот свештеник зборува: „Целото е повеќе од збирот на неговите делови!“ Дури и по оваа реченица, сè не свети, ништо повеќе не може да се види. Целото останува голиот додаток на сè. Има само повеќе во оваа книга.Ништо

Ништо не е светот на сите нешта. Чашата е без стол. Фустанот е без облак. Да не зборувам за кучето: кучето е само не-мачка како врабецот. Сите нешта се собираат во светот на ништо. Некои велат дека нема ништо откако ќе умре. Дали сакате да живеете таму меѓу сите ништо? Willе биде прилично затегнато во просторијата за складирање на ништо.уживање

За уживање треба повеќе од тоа што е потребно. Значи, уживањето е поврзано со среќата. Но, додека среќата е дарба на живот, уживањето се ужива доста произволно. Уживањето трае и останува. Масното уживање ужива во своето уживање. Задоволството е задоволство што се надмина. Уживањето не мисли, уживањето е премногу бавно за тоа. Ако цревата вари повеќе отколку што треба, тогаш е среќна. Содржината е засладувач, но шеќерот е среќа.Преглед - назад